Një grua e re në Indi ka këmbët aq të mëdha, sa ajo kurrë nuk ka mundur të veshë këpucë dhe i është dashur të braktiste edhe shkollë, pasi ngacmohej nga të gjithë.

Tawheeda Jan, 21-vjeç, vuan nga “elefantizmi” – një infeksion parazitar, i cili ka bërë këmbët e saj të fryhet kaq shumë.

Por pas viteve të trajtimit të pasuksesshëm, zonja Jan ende vuan nga gjendja dhe thotë se dëshira e saj e vetme është të jetë në gjendje të veshë këpucë si miqtë e saj.

Nga një fshat i largët i quajtur Soi-Pathri, në rajonin e Kashmirit të Indisë, zonja Jan duhet të qëndrojë brenda gjatë dimrit, për shkak se bie dëborë.

Zonja Jan tha: “Jeta ime më është privuar nga gëzimi i veshjes së këpucëve.

“Unë kam ecur vetëm zbathur, pavarësisht nëse është dimër apo verë.

Këmbët e mia janë shumë të mëdha për t’u përshtatur në ndonjë pantofël apo sandale”.

Elephantiasis- e njohur edhe si filariasi limfatik – shkaktohet nga një infeksion parazitar i përhapur nga mushkonjat.

Ajo ndikon tek miliona njerëz në mbarë botën, edhe pse shumë nuk marrin simptoma dhe mund të çojnë në shpërfytyrime serioze.

Pjesët e trupit – shpesh këmbët ose organet gjenitale – zgjerohen kur krimba parazitarë krijojnë fole në sistemin limfatik, i cili rregullon ekuilibrin e lëngjeve në trup.

Shterimi i parazitëve në trup mund të shkaktojë trashje të indit të trupit, një problem që përkeqësohet me kalimin e kohës.

Këmbët e rënda e bëjnë të vështirë ecjen.

Këmbët e zonjës Jan janë mbi 27 centimetra të gjata dhe 17 cm të gjera.

Këmbët e saj ishin të fryra kur ajo lindi, thotë babai i saj dhe ata ishin më të mëdhenj se ato të një të rrituri deri në kohën kur ajo ishte një foshnjë.