Këto foto na japin një këndvështrim interesant nga e kaluara.

Fotografitë e vjetra kanë një vlerë të veçantë, pasi ato na lejojnë të hedhim një vështrim në të kaluarën dhe të mësojmë se çfarë jete ishte shumë kohë më parë.

Ndonjëherë, fotografitë nga e kaluara janë aq befasuese apo interesante sa pyesim veten: “A janë këto të vërteta?”.

15 shkrepjet e mëposhtme (disa prej tyre bardhë e zi ) janë shembuj të shkëlqyeshëm të kësaj.

Një dado tregon djalin e vogël për të cilin kujdeset, Farrokh Bulsara, në Zanzibar, 1947. Njëzet e pesë vjet më vonë, ai do të bëhej i njohur si Freddie Mercury.
Një anëtar i fisit Sioux dhe kali i tij, 1905.
Një bllok strehimi prej 7,600 tonësh duke u zhvendosur për tu shtrirë në një rrugë në qytetin rumun të Alba Julia, 1987.
Beatles performuan për 18 njerëz në një klub në qytetin Aldershot, dhjetor 1961. Një vit më vonë ata do të njiheshin në mbarë botën.
Claude Monet dhe pikturat e tij, 1923.
Marilyn Monroe bën shaka me ushtarët përpara shfaqjes, 1954.
Dy ushtarë gjatë Luftës së Dytë Botërore, Pashkët 1944.
Një djalë shpërndan gazetat menjëherë pas fundosjes së Titanikut, 1912.
Disku i parë në botë me pesë megabajtë duke u ngarkuar në një aeroplan PanAm, 1965.
Fatkeqësia Hindenburg, 1937.
Një aksident me makinë në Uashington.
Lentja telefoto e parë në botë, 1900.
Duke testuar një jelek antiplumb, 1923.
Steven Speilberg gjatë xhirimeve të filmit Indiana Jones, 1980.