© aliexpress © aliexpress

Psikologët janë të sigurt se imazhi ynë ndikon në humorin dhe besimin tonë. Njerëzit rreth nesh gjithashtu na gjykojnë së pari për rrobat tona.

Por ndonjëherë edhe VIP-at që kanë stilistë të mëdhenj dështojnë të duken të mrekullueshëm.

Këtu kemi mbledhur disa këshilla për t’ju ndihmuar të dukeni më elegante. Do t’ju tregojmë se cilat rroba duhet të shmangni për t’u dukur gjithmonë madhështore.

Pantallonat e shkurtuara

© margoandme / instagram © margoandme / instagram

Pantallonat e shkurtuara me të vërtetë janë të njohura në ditët e sotme. Por vajzat e holla e të pashme i pëlqejnë ato. Por nëse jeni të shkurtra, pantallonat e shkurtuara do t’ju bëjnë të dukeni edhe më të shkurtra dhe kofshët tuaja do të duken më rrumbullake kështu që trupi juaj do të duket i tejmbushur.

  • Çfarë duhet të bëni?

Nëse do të ecësh shumë, është më mirë të veshësh pantallona të rregullta. Nëse ju doni të dukeni me stil, ju mund të dëshironi të zgjidhni pantallona të zgjatura – ato do ta zgjasin trupin tuaj edhe nga pikëpamja vizuale.

Nuanca asimetrike në veshje dhe funde

© Briquet-Gouhier-Orban / ABACA / EAST NEWS © Richard Shotwell / Invision/AP / EAST NEWS

Varianti më popullor është kur një fustan apo një skaj i tij është më i shkurtër në pjesën e përparme. Ky skaj nuk konsiderohet të jetë “i rrezikshëm” pasi tërheq vëmendjen ndaj këmbëve. Por kjo nuk është taman e vërtetë. Veshjet dhe skajet me një urjezë asimetrike bëjnë që këmbët të duken më të shkurtra, presin formën e trupit tuaj dhe ju shtojnë gjërësinë kofshëve tuaja.

  • Çfarë duhet të bëni?

Vajzat me lartësi mesatare janë të rekomanduara për ta shmangur këtë stil. Skajet dhe veshjet e krahut të dyfishtë do të duken më mirë. Por mos harroni se një ndarje nuk duhet të jetë shumë e lartë dhe duhet t’ju lejojë të uleni dhe të ecni pa asnjë shqetësim.

Fustanet e kukullave

© i-Images, PacificCoastNews.com / EAST NEWS © EAST NEWS

Ky stil është fantastik për vajzat 12 vjeçare, por jo për gratë. Ato i “presin” këmbët dhe e bëjnë trupin tonë të duken më të mbushur, më të gjerë dhe joproporcional. Përveç kësaj, këto veshje theksojnë faktin se një grua po përpiqet të duket më e re se ajo është në të vërtetë.

  • Çfarë duhet të bëni?

Zgjidhni veshjet e ngushta dhe të shkurtra: ato do t’i bëjnë këmbët tuaja të duken më të gjata. Nëse jeni e gjatë, ju duhet të vishni një fustan të gjatë – do të nxjerrë në pah bukurinë e kofshëve dhe belit tuaj.

Bluza Peplum dhe fundet

© Associated Press / EAST NEWS © JORDAN STRAUSS / INVISION/AP / EAST NEWS

Ky stil thekson belin tuaj, por “shton” disa kile tek seksionet e vajzave të holla dhe të kolme.

  • Çfarë duhet të bëni?

Nëse doni të theksoni belin tuaj, zgjidhni një rrip të bukur. Nëse dëshironi ta fshihni barkun tuaj, duhet të provoni një skajim të lartë të belit: kjo do të bëjë që beli të duket më i hollë dhe të fshehni të gjitha papërsosmëritë tuaja.

Palltot pelerina

© EAST NEWS © margoandme / instagram

Ky stil i bën gratë të duken më të plota dhe më të shkurtra (sidomos nëse mbani një pallto të shkurtër). Në shumicën e rasteve, mënyra se si do të duket varet nga pëlhura (nëse është e butë apo e ashpër).

  • Çfarë duhet të bëni?

Zgjidhni këtë stil me kujdes. Nëse vërtetë e dëshironi një pallto, zgjidhni një gjatësi të mesme të gjatë të bërë nga pëlhura të buta.

Trikot

© Berzane Nasser / ABACA / EAST NEWS © PC / MEGA / EAST NEWS

Edhe pse këto stilet janë të dizajnuara për të fshehur papërsosmëritë e trupit, vajzat e dobëta duken vërtet të ngathëta dhe të fryra në to. Ata gjithashtu mund të bëjnë që gratë të duken edhe më të mëdha.

  • Çfarë duhet të bëni?

Nëse vendosni të vishni një veshje me triko, mund të përdorni një rrip që do të nxjerrë në pah belin tuaj dhe do të bëjë që gjoksi juaj të duket pak më i madh.

Golfet

© aliexpress © aliexpress

Një “golf” është një pjesë themelore e veshjes që gjithashtu zbulon shumë probleme nëse nuk e dini se si ta mbani atë. Një golf mund të ndajë qafën tuaj dhe të nxjerrë në pah edhe mangësi të vogla të trupit.

  • Çfarë duhet të bëni?

Mos vishni një golf që mbulon 1/4 e qafës tuaj. Për të theksuar belin tuaj, ju mund të golfin tuaj në pantallona ose funde. Për të fshehur peshën e tepërt, zgjidhni golfe në ngjyra të hapura jo të ndezura.

Fustanet Linjë – A

© AFP / EAST NEWS © RB / Bauergriffin.com / EAST NEWS

Ky stil i bën të gjitha vajzat të duken më të plota. Nëse pëlhura është shumë e ashpër dhe e rëndë, imazhi juaj do të jetë edhe më i pabukur.

  • Çfarë duhet të bëni?

Tregoni formën tuaj të bukur të trupit me ndihmën e një fustani të ngushtë. Madje edhe vajzat me bel të ngushtë do të duken mirë në këto lloje veshjesh sepse fshehin të metat (për shembull, një bark që nuk është i sheshtë).

Gratë me peshë të lehtë këshillohen të zgjedhin veshjet me një skaj të plotë që mund të theksojnë belin e tyre.

Cilat sende ruajnë formën e trupit të një gruaje? Çfarë mendoni ju? Ndajini me ne te komentet.