Në tetor nis aplikimi për lotarinë amerikane.

“Duke filluar nga data 3 ora 18:00 deri në datën 6 nëntor 2018, ora 18:00, ju mund të aplikoni për Lotarinë e Vizës së Shumëllojshmërisë”, thuhet në një njoftim të ambasadës amerikane në Tiranë.

Ndërkaq, ambasada jep edhe disa udhëzime për aplikuesit:

Bëni kujdes nga mashtrimet.

Disa faqe interneti apo emaile përpiqen t’ju mashtrojnë duke u prezantuar si faqe zyrtare të qeverisë së Shteteve të Bashkuara.

Lexoni Kujdesin ndaj Mashtrimit këtu (në Anglisht): https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/fraud.html

Plotësojeni vetë aplikimin tuaj.

Aplikimi online për regjistrimin për lotarinë është i thjeshtë dhe ështëfalas.

Periudha e Regjistrimit Elektronik për Lotarinë DV-2020

Regjistrimi elektronik për lotarinë DV-2020 do të rifillojë të mërkurën, më 3 tetor 2018 në mesditë 12:00, Ora Ditore Lindore (EDT) (GMT-4) dhe do të mbyllet të martën, më 6 nëntor 2018, në mesditë 12:00 Ora Standarte Lindore (EST)(GMT-5).

DV-2020 Udhëzimet në Anglisht (PDF – 390 KB) https://al.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/140/DV-2020-Instructions-Eng.pdf

DV-2020 Udhëzimet në Shqip (PDF – 552 KB) https://al.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/140/DV-2020-Instructions-ALB.pdf

Shikoni videon tonë https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html#ExternalPopup për një vështrim të përgjithshëm të programit të Vizave të Shumëllojshmërisë, si dhe udhëzimet hap pas hapi për t’ju ndihmuar se si të plotësoni një aplikim për t’u regjistruar për Lotarinë. (Shënim: ndryshime të vogla janë bërë në formularin e regjistrimit DV-2020, por udhëzimet e dhëna në video janë ende të vlefshme.)

Aplikantët mund të kryejnë aplikimin elektronik në faqen zyrtare të E-DV https://www.dvlottery.state.gov/(S(hs45sfikipvbo0yfxeutoqj4))/default.aspx, gjatë periudhës së regjistrimit. Udhëzimet e DV janë gjithashtu në dispozicion në faqen e internetit të Departamentit të Shtetit – https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions.html

Duke filluar nga 7 maji 2019, për të parë nëse janë përzgjedhur, të regjistruarit e DV-2020 do të mund të përdorin numrin e tyre unik të konfirmimit të dhënë në regjistrim duke kontrolluar online Kontrollin e Statusit të të Regjistruarve në faqen zyrtare të E-DV-së. https://www.dvlottery.state.gov/(S(hs45sfikipvbo0yfxeutoqj4))/default.aspx

Kontrolli i Statusit të të Regjistruarve do të informojë pjesëmarrësit e përzgjedhur se si të aplikojnë për vizën e Lotarisë për veten e tyre dhe anëtarët e familjes së tyre.

Të përzgjedhurit do të mund të mësojnë datën e tyre të intervistës për vizë duke hyrë tek Kontrolli i Statusit të të Regjistruarve.

 

Informacion mbi Programin e Vizave të Shumëllojshmërisë

Vizitoni faqen e internetit të Programi të Vizave të Shumëllojshmërisë (në Anglisht) për informacion mbi:

Njoftime të rëndësishme mbi mashtrimet (në Anglisht) https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/fraud.html

Punët që kualifikohen për programin e Shumëllojshmërisë (në Anglisht)  https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-confirm-your-qualifications.html