Bota e sportit është e ngjashme me biznesin.

Ka trajnim.

Konkurrencë.

Fitore dhe humbje.

Pasion.

Punë të rëndë.

A duhet të vazhdoj?

Sikur një lojtar i bejsbollit ose i basketbollit ambicioz i cili mund të gjejë inspirim nga udhëheqës të suksesshëm të biznesit, sipërmarrësit mund të marrin motivim nga sportistët më dominues në botë.

Me ketë në mendje, ne kemi mbledhur 15 thëniet më të mira nga legjendat në botën e sportit.

Pavarësisht se a keni filluar tani apo po e dërgoni biznesin tuaj në nivelin e ardhshëm, këto thënie janë të sigurta se do të rrisin motivimin tuaj.

1. SHFRYTËZONI PASIONIN TUAJ

“Diku pas sportistit që jeni bërë dhe orët e ushtrimeve dhe trajnerët të cilët ju kanë shtyrë përpara, është një vajzë e vogël e cila ra në dashuri me lojën dhe nuk shikoi asnjëherë mbrapa… luani për të” – Mia Hamm, lojtare profesioniste e futbollit e cila fitoi një çmim (1987-2004)

 

2. BËJENI NË MËNYRË TË DUHUR

“Nëse nuk do të shkoni përgjatë gjithë rrugës, atëherë pse të shkoni?” – Joe Namath, mbrojtës i futbollit i Hall of Fame ( 1965-1977)

 

3. PRISNI TË PAPRITURËN

“Pengesat nuk duhet t’ju ndalojnë. Nëse hasni në një mur, mos u ktheni dhe të dorëzoheni. Kuptoni se si ta kaloni atë, të kaloni përmes tij, apo të punoni rreth tij” – Michael Jordan, ikonë e basketbollit (1984-2003)

 

4. CILI JENI JU?

“Në bejsboll dhe biznes, ka tri lloje të njerëzve. Ata të cilët i realizojnë, ata të cilët i shikojnë duke u realizuar dhe ata të cilët pyesin veten se çfarë ndodhi” – Tommy Lasorda, menaxher dhe lojtar i bejsbollit në Hall of Fame ( 1954-1956, lojtar, 1976-1996, menaxher)

 

5. TRAJNOHUNI. MËSONI. GJITHMONË QËNDRONI TË PËRGATITUR

“Mund të ketë njerëz të cilët kanë më shumë talent se ju, por nuk ka asnjë arsyetim për dikë që të punojë më shumë se ju” – Derek Jeter, lojtar për një kohë të gjatë në Yankees ( 1995-2014)

 

6. MOS PRISNI QË GJITHMONË TË JENI TË PËRSOSUR

“Kampionët vazhdojnë të luajnë deri sa të bëjnë të duhurën” – Billie Jean King, yll i tenisit në International Hall of Fame( 1959-1983)

7. GJITHMONË SHIKONI PËRPARA

“Një lojtar i mirë i hokejit gjithmonë luan ku është disku. Një lojtar i mrekullueshëm i hokejit luan aty ku do të jetë disku” – Wayne Gretzky, ikonë e hokejit( 1978-1999)

 

8. KUJDESI NUK ËSHTË GJITHMONË OPSIONI MË I MIRË

“Nëse keni gjithçka nën kontroll, nuk po lëvizni mjaftueshëm shpejt” – Mario Andretti, shofer garash, kampion botëror (1968-1982)

 

9. MOS U MJAFTONI ME PAK

“Vendosni qëllime të larta dhe mos ndaloni deri sa të arrini aty” – Bo Jackson, lojtar i futbollit dhe i bejsbollit (1987-1994)

 

10. KALONI PENGESAT

“Gjithmonë bëni përpjekje të mëdha, edhe kur mundësitë janë kundër jush” – Arnold Palmer, lojtar i golfit (1954-2006)

 

11. NUK JENI KURRË SHUMË TË VJETËR PËR TË FILLUAR

“Mosha nuk është pengesë. Është një kufizim të cilin e vendosni në mendjen tuaj” – Jackie Joyner-Kersee, kampione e kërcimeve të larta (1984-2000)

 

12. MOS HARRONI TË NDIHMONI TË TJERËT

“Mbani në mend këtë: Qëndroni këtu. Kjo është e vetmja gjë e përsosur, është përsosmëria e të ndihmuarit të tjerët. Kjo është gjëja e vetme që mund të bëjmë e cila ka domethënie të qëndrueshme. Për këtë jemi këtu” – Andre Agassi, lojtar profesionist i tenisit i cili ka fituar çmim (1986-2006)

 

13. VENDOSNI QË TË PËRBALLENI ME SFIDAT TUAJA MË TË MËDHA

“Nuk janë malet nëpër të cilat duhet të ngjiteni të cilat ju lodhin, janë gurët në këpucën tuaj” – Muhammad Ali, Bokser Kampion i World Heavyweight (1960-1966, 1970-1981)

14. SHIJONI ARRITJET TUAJA

“Sa më e vështirë fitorja, aq më e madhe lumturia e fitores” – Pele, legjendë Braziliane e futbollit (1956-1977)

 

15. GJITHÇKA ËSHTË E MUNDUR

“Nuk mund të vendosni limit në asgjë. Sa më shumë që ëndërroni, aq më larg arrini” – Michael Phelps, notar fitues i medaljes Olimpike (aktualisht)