Disa thënie të mrekullueshme irlandeze dhe nga irlandezë të famshëm.

Një mik i mirë është si tërfil me katër fletë: e vështirë ta gjesh, por kur e gjen, je fatlum.

Ka vetëm dy tragjedi në jetë: njëra është të mos e marrësh atë që kërkon, dhe tjetra është ta marrësh – Oscar ëilde

Sa më shumë i shoh klasat e kamura, aq më shumë e kuptoj gijotinën – George Bernard Shoë

Irlandezët nuk duan që ndokush t’u urojë gjithë të mirat. Ata duan që t’i urojë armikut të tyre, gjithë të këqiat – Harold Nicolson

Kur irlandezëve u shkëlqejnë sytë, kujdes këmbët – Gerald Kersh

Irlandezët janë popull shumë id rejtë – nuk flasin kurrë mirë për njëri-tjetrin – Samuel Johnson

Ka vetëm dy lloje njerëzish në këtë botë: irlandezët, dhe ata që do të donin të ishin irlandezë – Thënie irlandeze

Të bësh paqe është shumë më e vështirë se sa të bësh luftë – Gerry Adams

Gjithmonë kujtohu të mos harrosh, miqtë që ishin të pavërtetë. Por mos harro kurrë të kujtosh, ata që të ndenjën pranë! – Proverbë irlandeze

Nënat ua mbajnë dorën fëmijëve për pak… por zemrat, përgjithmonë.