Ju do të takoni shumë njerëz në jetën tuaj. Mijëra, ndoshta edhe dhjetëra mijëra…/supershendeti.com

Dhe pothuajse në të gjitha ato situata do të dëshirosh një lidhje mes jush dhe atij personi tjetër, qoftë i shkurtër apo i gjatë.

Do të shpresosh fshehurazi që njerëzit, me të cilët ju krijoni lidhje, do të kujdesen për ju.

Për fat të keq, shumë nga marrëdhëniet që ndërtojmë bien, shpresat dhe ëndrrat që kemi për lidhjet tona shpesh nuk përmbushen.

Ato marrëdhënie nuk i përmbushin pritjet; njerëzit lëvizin, gjejnë vende të reja pune – bëjnë karrierë, miqtë e mirë bëhen shumë të zënë, personalitetet ndryshojnë dhe jeta merr rrugën.

Kjo është e gjitha mirë, nuk keni nevojë për një mijë miq që të ndiheni të lidhur në këtë botë.

Megjithatë, për marrëdhëniet që keni, është e rëndësishme që ata të jenë të gjatë, të fortë dhe të dashur.

Për fat të mirë, ka NJE person që ka të ngjarë të jetë i motivuar që të qëndrojë në jetën tuaj, për aq kohë sa të Zoti ta lejojë të ketë jetën e gjatë.

Ky person mbase nuk mund të jenë miku juaj më i mirë, por gjithmonë do të vlerësojë ndjenjat tuaja dhe do të dojë më të mirën për ju.

Ky person është… NENA jote.

Nënat janë potencialisht marrëdhënia më e rëndësishme që do të keni ndonjëherë, marrëdhënia juaj me njëra-tjetrën fillon edhe para se të lindni, dhe vazhdon edhe pasi njëri prej jush të ketë ikur nga kjo botë.

Edhe pse shpesh mund të kemi marrëdhënie të komplikuara dhe në disa raste konfliktuale me nënat tona, sidomos në adoleshencë, ne gjithmonë do t’i vlerësojmë ato.

Nënat na dhanë jetën, na ofrojnë mbështetje emocionale gjatë gjithë jetës sonë, na bëjnë të ndihemi të dashura, mbështesim ëndrrat tona, luftojnë për të na mbajtur të sigurt dhe na mësojnë kufijtë dhe dallimin mes të drejtës dhe të gabuarës.

Mund të mos i pëlqejmë gjithmonë këshillat e tyre, por gjërat që thonë nënat, shpesh rrënjosen në të vërteta të rëndësishme. Madje, edhe si “gallatë”. Në disa raste këshillat e tyre janë vetëm klishe me humor dhe ia vlen t’i kujtojmë pak.

E dimë që do të qeshni dhe… me siguri do t’i doni edhe më fort nënat tuaja!

 

20 shprehje tipike nga nënat, me të cilat u rritëm

1. “… A të thashëëëë kështuuuuu?”

 

2. Ne, në kohën tonë, nuk silleshim kështu, nuk bënim nga këto gjëra…

 

3. “Haje spinaqin se ka hekur, bëhesh i fortë”

 

4. “Është sikur t’i flas murit dhe jo ty”

 

5. “Unë me bukë e ti me gur”

 

6. “Do të na ngelesh në derë, me këto mend që ke”

 

7. “Një zog i vogël më tha, se çfarë ke bërë ti”

 

8. “A mendon se unë pjell lekë”

 

9. “Pastroje atë që derdhe, para se ndokush të thyejë qafën”.

 

10. “… Sepse unë jam nëna jote dhe pikë!”

 

11. “Mos ta përsëris më, se të thashë 100 herë”.

 

12. “Po e bëre prapë, të piu e zeza!”.

 

13. “Racë e keqe, i ke ngjarë… tët ati (ose hallës) 🙂

 

14. “Mos u ul aq afër televizorit, do të prishen sytë”.

 

15. “… Se kur unë isha në moshën tënde”.

 

16. “Shihe të bijën (birin) e filanit, sa shumë mëson”?

 

17. “A të janë tharë duart, që nuk mbyll derën”?

 

18. “A nuk e shikon, që të plaçin dy sytë e ballit”?

 

19. “Lidhi ato flokë, se na hëngre, po qorrohesh!”

 

20. “Ta fus një (shuplakë), të të shkojnë sytë xixa”!/ supershendeti.com