Për të ndërtuar trupin e përsosur, nuk keni nevojë të humbni paratë në qendrat e shtrenjta të fitnesit, dietat speciale ose kremrat për humbjen e peshës. E gjithë ajo që ju duhet është një karrige dhe 10 minuta stërvitje në ditë.

Ne ju sugjerojmë të provoni këto pesë ushtrime të thjeshta për të hequr qafe shpejt yndyrën e barkut.

Kthesat

© Depositphotos
 • Qëndroni pas një karrige dhe vendosni duart tuaja në shpinën e saj.
 • Bëni disa hapa pas, përkulni lehtësisht gjunjët derisa gjoksi juaj të jetë paralel me dyshemenë.
 • Ngadalë kthehuni në të majtë, ngrini dorën tuaj të majtë mbi veshin tuaj.
 • Përsëriteni 20 herë, duke alternuar anët.

Gërshëtimet në dysheme

© Depositphotos
 • Shtrihuni në shpinë, lëvizni më pranë karriges dhe vendosni këmbët tuaja në të.
 • Vendosni duart pas koke.
 • Duke përdorur muskujt tuaj të barkut, ngrini shpatullat tuaja nga dyshemeja dhe prekni gjurin tuaj të djathtë me bërrylin tuaj të majtë.
 • Përsëriteni 20 herë duke alternuar anët.

Ngritja e këmbëve

© Depositphotos
 • Uluni në buzë të karriges, përkulni gjunjët dhe vendosni pëllëmbët tuaja prapa jush.
 • Zhvendoseni të pasmet tuaja pak përpara, në mënyrë që të mos prekni karrigen.
 • Ngrini këmbën e majtë drejt, duke e mbajtur paralel me dyshemenë.
 • Përsëriteni 20 herë, duke alternuar këmbët.

Dërrasa

© Depositphotos
 • Mbështetuni në buzë të karriges, drejtojeni trupin në formë vije dhe merrni pozicionin e dërrasës.
 • Mbajeni shpinën drejt.
 • Qëndroni në këtë pozicion për 30 minuta.
 • Provoni ta rritni kohën me 10 sekonda çdo ditë.

Squats

© Depositphotos
 • Vendosni krahët në buzë të karriges dhe mbajini drejt.
 • Përkulni gjunjët 90 gradë dhe vendos këmbët tuaja në një gjerësi pak më të madhe se gjerësia e shpatullave.
 • Përkuluni bërrylat dhe ulini poshtë. Pastaj ngrihuni plotësisht duke drejtuar krahët.
 • Përsëriteni 20 herë.