Pse ka qëndrimi i mirë një rëndësi jashtëzakonisht të madhe? Sepse përveç se dukemi mirë, është gjithashtu çelësi për një shpinë të fortë dhe qarkullimin e shëndetshëm të gjakut.

Edhe nëse nuk vuani nga ndonjë lakim serioz kurrizor, shtylla kurrizore i nënshtrohet presionit ekstrem çdo ditë.

Zakonisht ne e kalojmë ditën ulur në karrige dhe prandaj ju duhet ta qetësojmë shpinën.

Ne vendosëm t’ju ndihmojmë të kujdeseni për shëndetin e tuaj. Këtu është një listë e ushtrimeve që do të lejojnë që muskujt e shpinës të relaksohen dhe të bëhen më të fortë.

Nxemja

Tendosja e muskujve të shpinës

Rrotullimi

Qëndrimi i maces

Shtrirja e shtyllës kurrizore

Gërvimi klasik

Tendosja e shpatullave

Ulje-ingritjet anore të kofshës

Gërvimi rrotullues.

Ushtrimi kryesor