Jeta e gjyshes shndërrohet totalisht kur sheh për herë të parë mbesën/ nipin e saj. Zemra mbushet me dashuri, shpresë dhe gëzim. Dhe kjo ndodh me mbesën/nipin e parë, me të dytin, të katërtin…!

Ndjenja është gjithmonë e njëjtë, ajo e dashurisë së pakushtëzuar, e dëshirës për të kuruar, përqafuar dhe gjithmonë të jetë atje.

Gjyshërit modernë janë pak më ndryshe nga ato të së kaluarës.

Ata janë shumë më aktiv dhe të pavarur.

Jetojnë me entuziazëm moshën e tyre, mbajnë frymën aventureske dhe dinamike të rinisë.

Kur bëhen gjyshër për herë të parë, jeta e tyre merr një goditje.

Por është një goditje që zgjat një moment dhe tashmë me buzëqeshje imagjinon jetën e vogël që do të vijë.

Pas surprizës fillestare, ata ndiejnë gëzim ekstrem dhe mirënjohje: një krijesë e vogël dhe e pambrojtur vjen për të bekuar jetën e tyre.

Gjyshërit më të mençur përjetojnë ardhjen e nipit me entuziazëm të madh, por me respekt për prindërit e fëmijës.

Ata përpiqen të mos jenë të bezdisshëm, të japin këshilla pa e bërë nënën të ndjehet e papërshtatshme.

Ata gjithmonë përpiqen të jenë atje me dashuri dhe diskrecion.

Ata e dinë mirë se ardhja e një fëmije shtrëngon madje edhe çiftet më të forta, duke shkaktuar rutina më të organizuara.

Prandaj, ata dëshirojnë të ofrojnë disponueshmërinë e tyre pa tejkaluar limitet ose goditur ndjeshmërinë e prindërve të rinj.

Nipi gjithashtu do të transformojë jetën e tyre dhe qetësinë e fituar pas rritjes së fëmijëve të tyre.

Shqetësimet dhe ndjenja e përgjegjësisë kthehen.

Në fakt, shumë prindër në vitet e para të jetës së fëmijës së tyre preferojnë t’ia besojnë kujdesin gjyshërve të tyre dhe një të huaji, edhe nëse janë ekspertë.

Askush më mirë se ai nuk i mbikëqyr fëmijët me maturi dhe ndjenjë të përbashkët.

Dhe butësia frymëzon ato gjyshër që takohen në parqe… të cilët lënë frymën pas atyre qenve plot jetë, të cilët buzëqeshin me gëzim të ri dhe gjithashtu duken si fëmijë të vegjël!

Askush më mirë se ta nuk do të marrë pjesë në edukimin e fëmijëve, duke i ndihmuar të kuptojnë dallimin mes të mirës dhe të keqes, të zgjedhin duke dëgjuar zërin e ndërgjegjes së tyre. Për të zbuluar butësinë…

Gjyshërit janë besimtarët e parë, një strehë e sigurt, përkrahësit e parë të ëndrrave të tyre, ata që dinë t’i kuptojnë më mirë se prindërit e tyre.

Ata janë themelor për të tashmen dhe për të ardhmen, për të ndihmuar në formimin e karakterit, për të krijuar besim dhe për të konsoliduar vetëvlerësimin.

Gjyshërit janë të rëndësishëm jo vetëm për nipërit e mbesat, por për të gjithë familjen dhe për këtë arsye ata duhet të jenë më të vlerësuar dhe të respektuar.

“Gjyshe, më trego përsëri se çfarë ndieve kur më patë për herë të parë …”

“Një dashuri të pafundme, që do ta ndiesh në zemrën tënde sa herë që mendon për mua…”/ PSIKOLOGJIA