Nga supershendeti.com

Ishte një burrë që e donte shumë gruan e tij. Çifti kishte 3 fëmijë. Ai përpiqej të siguronte çdo gjë për familjen e tij, por gruaja kurrë nuk e çmonte.

Edhe pse burri nuk ishte i pasur, ai do të ndante gjithçka që kishte me të.

Ai blinte rroba për të dhe e vetmja gjë që gruaja e tij mund të thoshte ishte se ai po përmbushte detyrën e tij si Burrë.

Burri do t’i blinte një fustan, por në këmbim, gruaja do të tallej me të, sepse fustani nuk ishte i cilësisë së mirë.

Burri i buzëqeshte gruas së tij dhe i thoshte asaj:

“Një ditë, do të bëhem i pasur dhe unë do të të blej ty të gjitha gjërat e shtrenjta që të nevojiten”.

Gruaja nuk e telefononte atë përveçse kur ajo kërkonte diçka nga burri i saj dhe kur kërkesat nuk u plotësuan, gjithçka që Burri mori ishin zemërimi dhe zënkat e saj.

Një mbrëmje, kur Burri po kthehej nga puna, bleu një kilogram mish, dhe ashtu i lumtur burri i varfër vrapoi për në shtëpi që të surprizonte gruan e tij.

Ai arriti në shtëpi dhe me një buzëqeshje në fytyrë i tregoi pakon e mishit.

Papritur ajo bërtiti:

“Ashtu hë! Dhe ti e quan veten burrë? Cili burrë, përveç teje mendon se shkon në shtëpi vetëm me një kilogram mish kur në shtëpi nuk ka vaj gatimi, dhe asnjë gjë tjetër? Lëre fare më mirë, ti nuk je i zoti për asgjë. “

Pastaj ajo e hodhi mishin te shkurret dhe u kthye në shtëpi.

Burri u ndje shumë i turpëruar, por ai kurrë nuk e hodhi poshtë dashurinë e tij për të.

Një ditë, Burri ndjeu dhimbje në këmbën e tij të majtë, dhe pastaj u shfaq një tumor në këmbë, pastaj ai u zmadhua dhe u bë më i dhimbshëm.

Ai shkoi në spital pas disa muajsh dhimbjeje dhe u gjet me kancer, por ai ishte i varfër për të pasur një kujdes më të mirë mjekësor.

Megjithëse ishte i sëmurë, ai u përpoq shumë që të mund të siguronte për familjen e tij.

Dy vjet më vonë gjendja e tij u përkeqësua dhe ai u fut në repartin e kujdesit të posaçëm, u operua dhe i hoqën këmbën.

Por për fat të keq ishte tepër vonë, virusi kishte prekur shumë pjesë të trupit dhe më në fund ai e thirri gruan e tij dhe i tha:

“Kujdesu për fëmijët e mi, e ndiej se nuk do të jetoj më, edhe pse gjithmonë do të jem me ju si një shpirt, Zoti qoftë me ju”.

Ai pastaj dha frymën e tij të fundit dhe vdiq.

Gruaja dhe tre fëmijë filluan të bërtasin, hapën dyert e mortit dhe e varrosën.

Dy muaj më vonë, gruaja u përkul në varrin e bashkëshortit të saj duke thënë këto fjalë:

“Dashuria ime, ti bëre gjërat më të mira për mua, më trajtove mirë dhe më dhe gjithçka që munde, por gjithçka që të dhashë në këmbim ishin zemërimi dhe grindjet e pafundme.

Unë kurrë nuk e kuptova rëndësinë tënde dhe dashurinë tënde, derisa ti u largove.

Tani jam unë ajo që ofron ushqim, veshmbathje, arsimim dhe shumë të tjera.

Mbaj mend kur hodha një kilogram mish në shkurre, por tani nuk kam ku të fitoj as gjysmë kilogrami

ZOTI I DO MË TË MIRËT PRANË VETES SË TIJ, prandaj ti vdiqe kur ishe ende i ri.

Një burrë të cilin unë vetëm tallja, por ti vetëm më buzëqeshje mua.

Burri që vetëm u kujdes dhe kishte dashuri të pafundme.

Unë e di se ti je duke më dëgjuar mua dhe unë të kërkoj të më falësh që nuk të vlerësova për të gjitha gjërat që ke bërë për mua, sa kohë ishe në jetë.

Ne të gjithë e ndiejmë mungesën tënde, sidomos vajza jote më e vogël Diana gjithmonë qan duke pyetur kur do të kthehesh.

Por ti kurrë nuk do t’i lësh zemrat tona vetëm derisa të bashkohemi përsëri.

U prehsh në paqe Burri im i dashur. “

 

Morali i historisë:

Gjithmonë vlerësoni atë që ju jepet, qoftë gjë e vogël apo e madhe.

Dashuria nuk është gjërat që kemi, por është e gjitha për mënyrën se si i ndajmë ata pak që kemi.

A jeni kujtuar ndonjëherë të falënderoni Zotin për atë që ai ka bërë për ju?

Shumë njerëz e kujtojnë vetëm Zotin vetëm kur kanë probleme dhe sapo zgjidhen problemet e tyre, nuk marrin kohë për ta falenderuar dhe ta mbajnë atë në zemrat e tyre.

O Zot, lutem që sytë e tu të jenë gjithmonë drejt familjes sime dhe të lutem Zot më jep një zemër falenderuese që gjithmonë të jem mirënjohëse për gjithçka që Ti më jep AMEN./ Supershendeti.com