Demi është shenja më e ndershme dhe besnike e të gjithë zodiakut, konkret dhe besnik. Ata që zgjedhin të qëndrojnë me një person të lindur nën këtë shenjë të qiellit kanë një detyrë titanike përpara tyre, por ia vlen të luftojnë për t’i mbajtur ata të afërt.

Emocioni është pika e tyre e dobët dhe e kanë shumë e vështirë për t’i shprehur ndjenjat e tyre, vazhdimisht duke luftuar me vetveten e brendshme, por në realitet ato i duan ata që janë pranë tyre me gjithë shpirt.

Hapi i matur dhe i sigurt është ai i dikujt që gjithmonë mban një forcë të blinduar të brendshme, jo aq shumë për të mbrojtur veten nga jashtë, sa për të fshehur dhe për të mbajtur atë që ndihet brenda.

Në dashuri Demi jepet me trup dhe me shpirt, kur frekuenton dikë, kurrë nuk e bën këtë vetëm për një kohë të lirë, por për një arsyet të vërtetë dhe të thellë.

Për një Dem faktet llogariten shumë më tepër se fjalët, dhe ai e tregon atë vetë i pari me shumë gjeste të vogla të përditshme që zbulojnë gjithë dashamirësinë e tij.

Ata të lindur nën këtë shenjë janë makineri të vërteta të së vërtetës, ata e kuptojnë kur dikush po gënjen dhe nuk mund t’u thuhen gënjeshtra.

Në vend që t’i tregojnë dikujt atë që dëshirojnë ta dëgjojnë, ata preferojnë të përdorin sinqeritetin, edhe pse mund të lëndojnë dhe nuk janë fjalë të këndshme për t’u pranuar.

Mendja e këtyre individëve nuk ndalon kurrë dhe është vazhdimisht në fermento. Ata mund të zgjohen gjatë natës të shqetësuar për shkak se ata kurrë nuk ndalojnë së menduari dhe mezi gjejnë mënyrë si të relaksohen.

Ata kanë vështirësi ta shprehin atë që i bën ata të sëmurë, kështu që kur ata vendosin ta thonë këtë, dëgjoni me kujdes.

Karakteri i një Demi është mjaft mbizotërues dhe sidomos në marrëdhëniet që tentojnë të anashkalojnë partnerin padashur.

Një personalitet i tillë kombinon pak me një mënyrë po aq të fortë, por mund të shkojë me ata që janë më të përshtatshëm dhe nuk i marrin gjërat si konkurrencë.

Nëse dikush tregon një defekt ata janë shumë të prekshëm, por nëse ua vini ato në dukje në mënyrë diplomatike dhe i ndihmoni ata të kuptojnë një gabim, ata menjëherë fillojnë të punojnë për t’u bërë partneri ideal.