Ne përdorim fletë metalike prej alumini për pjekje në furrë dhe kjo është arsyeja pse ne gjithmonë e kemi atë përreth. Çuditërisht, fleta e aluminit mund të përdoret jo vetëm për gatim.

Ne zbuluam mënyrat më të mira për të përdorur fletë metalike për qëllime shtëpiake. Ata që i lexojnë të gjithë do të shohin një bonus në fund të artikullit.

Zëvendësoni një hinkë

© creeklinehouse

Nëse keni nevojë për të hedhur lëng në një shishe, bëni një gyp siç përshkruhet këtu.

Hekurosni nga të dy anët në të njëjtën kohë

© vripmaster

Vendosni një fletë prej alumini nën rroba para hekurosjes, siç përshkruhet këtu. Fletët bëhen të nxehta me të vërtetë shpejt dhe kështu rrobat mund të hekurosh nga të dy anët.

Mprihni gërshërët

© so-sew-easy

Nëse keni nevojë për të mprehur gërshërët dhe për të larguar ndryshkun, pritni një copë fletë metalike 7-10 herë, ashtu siç përshkruhet në këtë blog.

Zgjatni jetën e baterive

© easyhacker

Nëse bateritë tuaja kanë mbaruar dhe nuk keni të reja, përdorni disa fletë alumini. Vendosni fletët metalike sipas këtij udhëzimi.

Hiqni energjinë statike nga rrobat tuaja

© creeklinehouse

Vendos disa topa letre alumini bashkë me rrobat. Pas larjes, rrobat tuaja nuk do të grumbullojnë energji elektrike dhe nuk do të tërheqin pluhurin dhe flokët.

Pastroni hekurin

© pinnedandrepinned

Pastroni hekurin tuaj me një top të petëzuar siç përshkruhet këtu.

Argjend i pastër

© h2obungalow

Për të pastruar argjendin, vendosni fletë alumini në fund të një tabakaje. Pastaj shtoni pak sode buke, kripë dhe ujë të zier.

Zhvendosni mobiljet lehtësisht

© trucsetbricolages

Në mënyrë që t’i lëvizni me lehtësi mobiljet, vendosni pjesë të petëzuara nën këmbët e tyre siç shihni këtu. Peta krijon lehtësi në rrëshqitje.

Përmirësoni sinjalin e Wi-Fi

© techgyd

Letrat e aluminit mund të ndihmojë për të përmirësuar një sinjal të Wi-Fi. Paloseni atë disa herë dhe vendoseni atë pas antenës si një ekran.

Pastroni një ngjitës të ngrohtë

© instructables

Ju mund ta pastroni lehtë një pajisje me ngjitës me një copë flete metalike.

Mbroni ushqimin nga djegia

Në mënyrë që të mbroni ushqimin nga fërkimi në tigan, vendosni një shtresë prej petë në pjesën e poshtme. Në këtë mënyrë ju mund të gatuani gjithashtu edhe pa vaj.

Heqja e ndryshkut nga sipërfaqet e kromuara

© heartsandsharts

Bëni një top me fletë metalike dhe fshijeni mbi një sipërfaqe të ndryshkur me krom.

Mbyllni qeset plastike

© instructables

Nëse keni nevojë të vulosni një qese plastike, vendosni një copë fletë metalike mbi buzën e saj, siç shihet këtu, dhe vendosni një hekur mbi të.

Përdorni fletë metalike për prekje

Çuditërisht, ekranet me prekje reagojnë ndaj fletëve metalike. Nëse mbështillni një laps me fletë metalike, mund të merrni një majë shkruese të punuar me dorë. Nëse nuk keni dorashka për prekje, mbështillni gishtin me fletë metalike dhe përdorni telefonin tuaj inteligjent me dorashka të rregullta.