Është një fakt që ushtrimet e tërheqjes së fytyrës janë më të mira se kirurgjia. Kirurgjia është e kushtueshme dhe e dhimbshme dhe nuk garanton një rezultat të mirë në të ardhmen. Ndërsa me ushtrime të fytyrës ju mund të tërhiqni fytyrën tuaj duke forcuar strukturën e tërë të saj.

Pra, le të fillojmë ndërtimin e fytyrës sot dhe të bëjmë një investim në vetvete!

Ne jemi të lumtur të ndajmë me ju disa ushtrime të thjeshta, por shumë efektive, të fytyrës. Ju gjithashtu do të gjeni një shembull të përfitimeve nga yoga e fytyrës në fund të artikullit.

Doni një ballë të lëmuar

© depositphotos.com
 • Vendosni pëllëmbët në ballin tuaj. Gishtat e vegjël duhet të shtypin lëkurën mbi vetullat dhe pjesa tjetër e gishtërinjve duhet të mbajnë lëkurën në ballë nga rrudhja.
 • Mundohuni të ngrini vetullat, duke kapërcyer rezistencën e duarve tuaja.
 • Relaksoni ballin dhe përsërisni ushtrimin 20 herë.
 • Në përsëritjen e fundit përdorni shumën maksimale të përpjekjeve. Me kalimin e kohës, rritni numrin e përsëritjeve.

“Buzëqeshje” për të luftuar vijat anësore.

© depositphotos.com
 • Buzëqeshni.
 • Shtyjeni butësisht zonën e cepit të buzëve me gishta.
 • Pastaj butësisht tërhiqni lëkurën në anën e kundërt me gishta.
 • Shtrëngoni muskujt kundër tërheqjes dhe ndjeni rezistencën me gishtat tuaj.
 • Përsëriteni 10 herë.

“Fërshëlleni” për buzët e reja dhe të plota.

© depositphotos.com
 • Imagjinoni që ju duhet të fërshëlleni. Hollonibuzët dhe shtypni muskujt sa më shumë që të jetë e mundur. Qëndroni në këtë pozicion për 5-10 sekonda.
 • Kthejeni buzët në gjendjen e tyre normale, duke nxjerrë ajrin jashtë ngadalë.
 • Përsëriteni së paku 5 herë.

Tërhiqeni gojën tuaj për të luftuar qoshet që krijohen anash buzëve.

© depositphotos.com
 • Vendosni gishtat brenda qoshet e buzëve.
 • Butësisht tërhiqni lëkurën e gojës.
 • Rezistoni presionit të gishtërinjve duke shtypur muskujt e buzëve tuaja.

Masazh nga hunda tek veshët për të luftuar rrudhat e syve.

© depositphotos.com
 • Vendosni gishtat pranë skajeve të hundës.
 • Masazhoni butësisht me lëvizje të vogla rrethore nga hunda deri tek veshët.

Bëjini vijat anash hundës më pak të dukshme.

© depositphotos.com
 • Mbajini buzët të mbyllura, vendosni gishtat tregues përgjatë vijave.
 • Pa lëvizur gishtat, tendosni buzët dhe përpiquni t’i shtypni sa më afër dhëmbëve.
 • Mbajeni momentin e tensionit të muskujve për disa sekonda para se të relaksoheni.

Fryni faqet tuaja që të duken më të freskëta.

© depositphotos.com
 • Merrni frymë thellë përmes hundës dhe mbani frymën tuaj për 3-5 sekonda.
 • Shfryni faqet dhe, me forcë, nxirrni ajrin nga goja pa hapur buzët.

Bonus 1: Përdorni vitaminën E për të larguar rrudhat.

Vitamina E është e shkëlqyer për të ndihmuar lëkurën tuaj të duket më e re:

 • Ndihmon në heqjen e rrudhave.
 • Minimizon dukjen e shenjave.
 • Ajo parandalon kancerin e lëkurës.
 • Lagështon lëkurën.
 • Mbron nga dielli.

Aplikoni vajin e vitaminës E pas yogas së fytyrës dhe do të shihni rezultate shumë më të shpejta.

Bonusi 2: Një  shembull “para dhe pas” i vërtetë i ushtrimeve të fytyrës

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da АДМИНИСТРАТОР ИНСТАГРАМ (@eugenia.ama) in data:

A nuk do të dëshironit të dukeshit 30 kur jeni 50 vjeç? Ju lutemi lini një koment nëse artikulli ynë ishte i dobishëm për ju!