© depositphotos.com

Me moshën, lëkura e fytyrës bëhet e varur dhe nuk është vetëm për shkak se muskujt e fytyrës dobësohen dhe prodhimi i kolagjenit dhe elastinës zvogëlohet.

Ka një arsye tjetër që shkakton plakjen – zhvendosja e kockave të fytyrës. Si rezultat, ovalja e fytyrës bëhet më e paqartë dhe faqet dhe mjekra bëhen të zbehta. Megjithatë, një burrë japonez i quajtur Chiyo Hayashi bëri një punë të shkëlqyer në përpjekjen për të zgjidhur këtë problem.

Ai zhvilloi një teknikë të veçantë për masazhimin e fytyrës që ndihmon në rivendosjen e pozicionit fillestar të eshtrave të kafkës dhe përmirësimin e mikroqarkullimit në indet e fytyrës. Ktij sistemi iu dha emri Korugi.

Ne mësuam se si ta kryejmë këtë lloj masazhi në mënyrë korrekte dhe duam ta ndajmë me ju. Mos humbisni bonusin tonë interesant në fund të artikullit!

Një shënim i rëndësishëm!

Tonet e muskujve zvogëlohen gjatë viteve dhe yndyra rishpërndahet. Në rini yndyra formon një shtresë homogjene, por në pleqëri fillon të grumbullohet në zona të caktuara.

Merrni një pasqyrë dhe masazhoni vajin para se të filloni procedurën. Kjo do t’ju ndihmojë të mbani gjurmët nëse jeni duke kryer lëvizjet siç duhet, si dhe të shmangni fërkime shtesë. Gjithashtu, lëkura juaj duhet të jetë e pastër.

Ndalohet kryerja e masazhit nëse keni sëmundje të veshit, çrregullime të sistemit limfatik, patologji kronike të lëkurës ose plagë të fytyrës.

Ju duhet të fshini dhe të ushtroni presion mbi fytyrën, por pa krijuar ndonjë ndjesi të dhimbshme.

Masazih Korugi kontribuon në humbjen e peshës në fytyrë.

Tërheqja e lekures

Vendosni bërrylat në tryezë. Bëni duart grushta. Tërhiqini ato kundër fytyrës tuaj me gishtat sërish të bërë grusht. Muskujt tuaj duhet të jenë të relaksuar. Qëndroni në këtë pozicion për 5 sekonda.

Me ballin

Përkulni paksa kokën tuaj mbrapa. Bëjini duart grusht. Shtypni ballin tuaj në vijën e flokëve me gishtat e mesit. Vazhdoni të shtypni ndërsa rrëshqitni duart drejt tëmthave dhe bulat e veshëve përgjatë vijës së flokëve. Pas kësaj, lëvizni ngadalë gishtat poshtë qafës derisa të arrini klavikulat.

Fërkimi i faqeve

Mbani duart tuaja të kryqëzuara, gishtat e mëdhenj duhet të jenë drejtë, sepse ju duhet pjesa e tyre anësore për të kryer stërvitjen.

Vendosni majën e gishtit tuaj të djathtë nën syrin e majtë pranë hundës. Bëni një lëvizje rrëshqitëse drejt veshëve duke shtypur lëkurën. Menjëherë pas kësaj, rrëshqitni gishtin tuaj poshtë drejt vijës anësore pranë qafës – nga veshët deri klavikulave. Përsëritni pjesën e fundit të ushtrimit 2 herë.

Kryen të njëjtin ushtrim në anën e djathtë të fytyrës.

Balli

Bëni duart grushta. Vendosni pjesën e mesit të gishtave pak mbi vijën e ballit dhe bëni një lëvizje fërkuese drejt vijës së flokëve. Tani lëvizni duart prapa në pozicionin fillestar, por pak në anën tjetër dhe bëni një lëvizje fërkuese.

Hapja e syve

Bëni dorën grusht. Ngrini vetullat. Rrëshqitni dorën tuaj përgjatë vijës së ballit me ndihmën e gishtave tregues dhe gishtave të mesit.

Punoni me pjesën e poshtme të fytyrës

Bëni dorën grusht dhe mbani gishtat tregues dhe të mesit drejt lart. Lëvizjet duhet të kryhen me ndihmën e këtyre dy gishtërinjve.

Shtypni dhe tërhiqni lëkurën tuaj me forcë nga mjekra drejt tëmthave. Filloni nga vendi që është nën qoshet e gojës. Distanca midis shtyrjes dhe tërheqjes duhet të jetë e vogël. Ju duhet të bëni gjithsej 7-8 lëvizje.

Përfundimi i masazhit

Hapni pëllëmbët tuaja. Vendosni gishtërinjtë në ballë dhe rrëshqitini mirë drejt tëmthave.

Pas kësaj, ngadalë rrëshqisni gishtat nga faqet tuaja në klavikulat tuaja, përgjatë anës së qafës suaj.

Kryeni këtë masazh një herë në javë për rezultatet më të mira.

Bonus:

Lajm i mirë është se, përveç qëllimit kryesor të këtij masazhi, ai gjithashtu sjell një mori përfitimesh të tjera:

  • Largon lodhjen dhe rrathët e errët, duke e bërë fytyrën të qartë;
  • Meqenëse lëkura bëhet më elastike, ai madje kontribuon në eliminimin e rrudhave të thella;
  • Lëkura kthehet në një ngjyrë të butë dhe me ngjyra të ndezura;
  • Ovali i përgjithshëm fytyrës bëhet më i saktë duke i bërë tiparet shumë më të mprehta;
  • Qarkullimi më i mirë i gjakut promovon një gjendje më të mirë të lëkurës.

Cilat lloje të tjera të masazhit të fytyrës përdorni? Ne do të ishim të lumtur të dëgjojmë nga ju në koment!