Nëse nuk jeni ndjerë ndonjëherë të stresuar kur keni përgatitur paketimin e pushimeve, ju jeni ose një robot pa emocione ose preferoni të udhëtoni duke mbajtur asgjë përveç një çante të vogël dore.

Ne gjithashtu kemi tendencë të vuajmë nga ankthi para pushimeve, kështu që kemi përpiluar një listë të rregullave të thjeshta për organizimin e valixheve tuaja.

Duke ndjekur këto shembuj të lehta për t’u mësuar përmendësh, gjithmonë do të mund ta mbani nën kontroll situatën.

Mos i grumbulloni rrobat – ruajini të mbështjella!

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të kursyer hapësirën e valixheve dhe të siguroheni që rrobat tuaja të mos rrudhen është t’i ruani ato në rrathë të ngushtë, në vend që t’i grumbulloni ato mbi njëra-tjetrën.

Në këtë mënyrë, edhe një valixhe e mbyllur mund të strehojë me lehtësi 3 palë pantallona të shkurtra, 3 palë pantallona të gjata, 3 palë xhinse, 1 fund, 2 palë rroba banje, 3 pulovra verore, 10 bluza, 5 këmisha dhe 4 fustane.

Përdorni qese me vakum

Qeset e kompresimit me vakum janë të paçmueshme për paketimin e sendeve të mëdha siç janë xhaketat, rrobat e fëmijëve, mbulesat e buta dhe prej liri të krevateve. Një metodë e tillë e paketimit do t’ju kursejë hapësirë.

Përdorni parimin e “piramidës” 

Së pari, paketoni këpucët duke i rregulluar ato përgjatë mureve të valixheve. Paketoni rroba të mëdha, si pantallona dhe funde. Mos i mbështillni – shtrijini në fund të valixheve, këto rroba do të shërbejnë si mbështjellës për pjesën tjetër të gjërave tuaja. Tani, rrokullisni rrobat tuaja dhe ato do të formojnë shtresën e mesme të ‘piramidës’.

Pas kësaj, mbështillni dhe paketoni sendet më të lehta / që rrudhosen lehtësisht.
Në fund, paketoni gjërat shumë delikate, kozmetikë, pajisje shtesë, dokumente dhe objekte të vogla të brishta – vendosini ato në krye të “piramidës”.

Jo çadra

Nëse keni një ombrellë të madhe – lëreni atë në shtëpi! Në vend të saj, paketoni një mushama, sepse do të zërë më pak hapësirë në valixhen tuaj. Në fakt, ju këshillojmë të blini disa mushama të disponueshme para se të shkoni për pushime për t’ju siguruar mjaftueshëm mbrojtje nga moti i keq. Dhe pasi shiu të ketë mbaruar, thjesht mund ta hidhni!

Bleni kozmetikë në madhësi të duhur për udhëtim

Të gjithë ne ndiejmë tundimin për të paketuar në valixhen tonë të festave me sa më shumë solucione dhe kremëra. Sidoqoftë, do të ishit i mençur t’i rezistonit kësaj kërkese në favor të marrjes së gjërave më të dobishme. Ndërsa jeni me pushime, përpiquni të bëni lidhje me versionet e përmasave të udhëtimit të produkteve tuaja të preferuara kozmetike.

Paketoni gjërat e vogla në mënyrën e duhur

Kur bëhet fjalë për paketimin e objekteve të vogla si shkopi i selfie-ve, kapëset dhe lidhëset e flokëve, kollaret, çorapët, syzet e diellit dhe syzet për lexim, vendosini brenda këpucëve të paketuara, kutitë e kozmetikës, dosjet e dokumenteve dhe xhepat e valixheve.

Sa për artikujt tuaj të argjendarisë, mund t’i ruani brenda një kutie.

Përdorni varëse rrobash

Kur transportoni pjesë të vlefshme të veshjeve (të tilla si këmisha klasike, kostume biznesi dhe fustane koktejli), duke i rrokullisur ato brenda në valixhen tuaj thjesht nuk do të funksionojë.

Për të siguruar që këto sende të arrijnë në destinacionin tuaj në gjendje të mirë, vendosini ato brenda mbajtëseve pa e hequr varësen e tyre. Në këtë mënyrë, mund të përdorni lehtësisht grepa të montuara në mur brenda ndarjeve të trenave dhe aeroplanëve.

Mos paketoni më shumë ilaçe sesa është e nevojshme

Nuk ka kuptim të përpiqeni të vendosni të gjithë përmbajtjen e kabinetit tuaj të ilaçeve në valixhen tuaj të pushimeve. Zgjidhni një qasje më të arsyeshme duke zgjedhur vetëm ilaçet më thelbësore. Mos paketoni më shumë se një fletë pilulë të secilit lloj ilaçi.

Për t’i mbajtur ilaçet tuaja të sigurta, vendosini brenda qeseve të sanduiçëve dhe vendosni çantat brenda këpucëve të paketuara.

Mos lini hapësira boshe

Kur paketoni valixhet, mund të vendosni të lini hapësirë për çdo suvenir që mund të blini gjatë pushimeve. Një vendim i tillë mund të bëjë që rrobat tuaja të paketuara të grumbullohen gjatë udhëtimit.

Për ta parandaluar këtë, ju duhet të mbushni hapësirat boshe me sende të vogla veshjesh ose gunga letre mbështjellëse.

Merrni vetëm ato që janë me të vërtetë të nevojshme

Gjërat si mbulesat e fletoreve, mbështjellëset e kamerave, tharësja e flokëve dhe udhëzuesit e udhëtimit duhet të qëndrojnë në shtëpi. Mbështjellja e pajisjeve tuaja elektronike në një mbështjellës të butë plazhi ose një kapuç do t’u japë atyre mbrojtje të përshtatshme gjatë gjithë udhëtimit.

Udhëzuesit e udhëtimit në letër mund të zëvendësohen lehtësisht me aplikacione smartphone. Sa i përket zgjidhjes së çështjes së tharëse flokësh – ju mund tÇia dilni me atë që ju jepet në hotel.

E njëjta gjë vlen edhe për pantoflat në plazh, syzet për zhytje, kremin e diellit, lodrat për fëmijë dhe kapelet prej kashte – të gjitha këto sende mund të blihen pasi të keni arritur në destinacionin tuaj të pushimeve.

Ka edhe më shumë mënyra për të paketuar gjërat tuaja

Interneti është plot me këshilla të paketimit inteligjent nëse nuk jeni të kënaqur thjesht me rrotullimin e rrobave. Për shembull, ju mund të rrotulloni të brendshmet tuaja, në mënyrë që të mos i futni në valixhen tuaj.

  • Mbështillni kufjet dhe karikuesin mbi një libër xhepi të vogël ose ndonjë objekti të ngjashëm që të mos ngatërrohen.
  • Mbështillni sendet prej qelqi që thehet në një çorap dhe venndosini brenda një këpucë të mbushur që do t’i ruajë të sigurta gjatë gjithë kohës.
  • Sigurohuni që sytjent tuaja të preferuara të mos shtypen gjatë udhëtimit duke vendosur çorape të mbështjella brenda kupave.