Pulpat janë muskuj shumë të vështirë për t’u ndryshuar, por e vështirë nuk do të thotë e pamundur. Ka ushtrime të thjeshta dhe shumë efektive që nuk kërkojnë pajisje.

Mund të zgjasë pak më shumë për t’u dhënë pulpave tuaja një formë tjetër – të përsosur, sepse ato nuk u përgjigjen ushtrimeve aq shpejt sa muskujt e tjerë, por qëndrueshmëria është çelësi i suksesit.

Ne zgjodhëm disa ushtrime për t’ju ndihmuar të arrini qëllimin tuaj. Dhe në fund të punës suaj të palodhur, do të keni pulpa që do t’i bëjnë xheloze Kylie, Kourtney, Kim dhe Khloé.

Mos harroni të kontrolloni pjesën më të rëndësishme – bonusin.

Kërcime me ndarje duke përdorur shtanga dore

© depositphotos

Ky është një ushtrim shumë i thjeshtë, por efektiv. Mbajini shtangat në anët tuaja me njërën këmbë përpara tjetrës në pozicionin e zgjatjes. Hidhuni lart dhe ndryshoni këmbët.

Ngritja e pulpës

© depositphotos

Vendosni këmbët tuaja në një largësi sa gjerësia e shpatullave, ngritni thembrat dhe pastaj ulini poshtë. Ju mund të përdorni shtanga për të rritur ndikimin. Sigurohuni që trupi juaj të lëvizë drejt e sipër, duke mos u përkulur përpara ose prapa.

Vrapimi në shkallë

© depositphotos

Kjo është diçka që mund ta bëni kudo dhe kurdo. Mundohuni ta bëni atë për 10-15 minuta disa herë në javë, dhe ndryshimi do t’ju befasojë. Sigurisht, nuk duhet ta bëni nëse keni probleme me gjunjët apo këmbët tuaja.

Mbledhja

© depositphotos

Mbajini duart në nivelin e shpatullave dhe paralel me dyshemenë. Ngrini njërën këmbë dhe uleni trupin sa të keni mundësi. Bëni një pauzë, ngrihuni në këmbë dhe ndryshoni këmbët.

Zgjatja e kundërt 

© depositphotos

Mbajini shtangat anash trupit tuaj dhe bëni një hap prapa duke e shtrirë këmbën. Sigurohuni që këmba juaj e përparme të jetë në një kënd prej 90 °. Ndërroni këmbët.

Mbledhja kupë

© depositphotos

Ky është një ushtrim kompleks që mbulon disa grupe të muskujve. Mbani një shtangë ose një peshë tjetër pranë gjoksit tuaj, dhe ulni trupin tuaj sa të keni mundësi. Ndaloni dhe qëndroni në pozicionin fillestar.

Ecja në majë të gishtërinjëve

© depositphotos

Mbajini shtangat anash trupit, ngrini thembrat dhe ecni në gishtat e këmbëve për një minutë. Pushoni, dhe pastaj përsëriteni.

Ngritja e pulpave në pozicion ulur

© depositphotos

Për këtë stërvitje, ju mund të përdorni pajisje specifike për palestër ose thjesht një karrige dhe grup të shtangave. Sigurohuni që lartësia e karriges t’ju lejoj[ të krijoni mr gjunjët një kënd 90 °. Ngrini thembrat tuaja, dhe pastaj ulini poshtë.

Ecja e fermerit

© depositphotos

Ky ushtrim është i ngjashëm me ecjen në majë të gishtërinjëve, por ju ecni plotësisht me këmbët tuaja. Sigurohuni që ta mbani trupin drejt. Është e thjeshtë dhe efektive.

Hedhja në litar

© depositphotos

Ky është një ushtrim i shkëlqyeshëm jo vetëm për të skalitur këmbët tuaja, por edhe për palestër dhe ekuilibër kardio. Thjesht vendosni muzikën tënde të preferuar dhe argëtohuni!

Alpinistët malorë

© depositphotos

Ky ushtrim është shumë efektiv për këmbët tuaja dhe trungun. Merrni një pozicion ulje-ngritje, tërhiqni njërin gju drejt gjoksit tuaj dhe menjëherë ndërroni këmbët. Sigurohuni që të mbani shpinën drejt.

Bonusi: Shtrirja

© depositphotos

Çdo trainer dhe atlet e di se shtrirja është po aq e rëndësishme sa edhe ushtrimi i mirë. Përmirëson fleksibilitetin e muskujve, rrit rrjedhjen e gjakut dhe zvogëlon mundësinë e marrjes së një dëmtimi. Ne sugjerojmë fuqimisht mos e anashkaloni atë.

A mendoni se kemi harruar të përmendim diçka të rëndësishme? Apo ndoshta ju keni historinë tuaj? Ndajeni atë me ne në komente.