Ndërsa e gjithë bota adhuron superheronjtë që shpëtojnë botën pa iu dëmtuar një fije floku, ne ju sugjerojmë të hidhni një sy tek njerëzit e zakonshëm që janë edhe më të paparë.

Ata e dinë se si t’ju shpëtojnë nga një teshtitje e papritur në mes të një darke familjare, dhe ata janë në gjendje të rregullojnë një zinxhir të prishur dhe të vendosin perin në një gjilpërë më shpejt se sa të hapësh dhe të mbyllësh sytë. Këto janë superfuqitë që na duhen vërtet, prandaj shikoni dhe mësoni.

Ne kemi gjetur disa marifete që mund të filloni t’i përdorni menjëherë dhe madje t’i mësoni nipërit dhe mbesat tuaja.

Nëse keni nevojë të ngrini një zinxhir të prishur:

Mbani në mend se ju duhet të vendosni një pengesë në fund, në mënyrë që të mos ndahet përsëri. Ju mund të përdorni një ngjitës të ngrohtë për ta bërë këtë.

Nëse keni nevojë për piskatore:

© Apps4Life / Reddit

Nëse jeni duke u mbytur, dhe askush nuk është përreth:

© cobramedic1 / YouTube

Shtrihuni me këmbë dhe duar dhe lini veten të bjerë mbi gjoks dhe bark, ndërsa lëviz krahët lart. Kjo metodë mund të ndihmojë në shtytjen e ajrit nga brenda jashtë dhe largimin e objektit që bllokon rrugët e frymëmarrjes.

Nëse gjalpi nga frigoriferi është shumë i fortë për t’u aplikuar në bukë:

© Shutterstock.com

Nëse keni nevojë të shmangni teshtitjen:

© Shutterstock.com

Shtypni gishtin fort kundër bazës së hundës dhe buzës së sipërme. Duke vepruar kështu ju aktivizoni nervat e veçantë që përgjojnë sinjalin që truri juaj dërgon për t’ju bërë të teshtini.

Nëse keni frikë se mund të humbni çelësat ose telefonin tuaj gjatë një vrapimi në mëngjes:

© Alec_ACBF / Reddit

Thjesht vendosni një shirit gome rreth pjesës së brendshme të xhepave.

Nëse keni nevojë të largoni lemzen

© Shutterstock.com
  • Merrni frymë me gojë.
  • Gëlltituni dy herë radhazi.
  • Nxirrni frymën ngadalë përmes hundës.

Nëse e keni bërë atë si duhet, ju mund të keni një ndjesi gudulisëse, sikur të ishte duke ju zënë lemza sërish, por ajo do të largohet plotësisht.

Nëse vazhdoni të harroni nëse e keni mbyllur derën apo jo:

© Shutterstock.com

Mundohuni të thoni diçka me zë të lartë ose të bëni diçka ndërsa mbyllni derën ose kryeni ndonjë detyrë tjetër që është bërë automatike. Do të jeni në gjendje të kujtoni veten duke e thënë atë dhe do të dini që e keni kryer detyrën. Ne besojmë se të thuash ose të bësh diçka qesharake do të rrisë shanset për të kujtuar ndonjë detyrë rutinore.

Nëse keni nevojë të pastroni hundët e zëna:

© Depositphotos.com

Shtrihuni në anën e kundërt të hundës së bllokuar dhe ngrini kokën me 2-3 jastëkë. Sipas autorit të mesazhit, kjo metodë mund t’ju ndihmojë brenda disa sekondave.

Nëse mundoheni për të futur perin në gjilpërë:

© BeersAndTacos4Lyfe / Reddit