Shkumësi ka qenë miku ynë që kur ishim fëmijë, por shumë pak e dinim se ka dhe shumë më shumë gjëra të tjera që këto copa arti mund të bëjnë. Këto shkëmbinj karbonatikë të bardhë porozë të vegjël janë të aftë të bëjnë mrekulli kur bëhet fjalë për problemet e zakonshme shtëpiake me të cilat përballemi. Është e lehtë për t’i përdorur dhe jo vetëm që do t’ju ndihmojë me punët tuaja të përditshme, por gjithashtu do t’ju kursejë shumë para dhe kohë.

Ne synojmë t’ju ndihmojmë dhe kemi gjetur mënyra të ndryshme si të përdorni shkumësat për të luftuar problemet e zakonshme brenda dhe përreth shtëpisë tuaj.

Hiqni njollat e yndyrës.

© Shutterstock.com

Proshutë, kafe, pica, hamburger – aq sa ne të gjithë e duam ushqimin e shpejtë dhe me yndyrë, bëhet një dhimbje koke e vërtetë kur aksidentalisht e hedhim atë mbi rroba. Krijimi i njollave nga yndyrat- qoftë veshje apo rroba tavoline, është një detyrë jashtëzakonisht e lodhshme, por jo nëse keni shkumësa me vete.

Në vend që ta fërgoni me dorë njollën me forcë dhe më pas t’i hidhni rrobat në makinë larëse, provoni ta fërkoni me një copë shkumës dhe prisni 10 minuta. Fshini shkumësin shtesë dhe më pas provoni të lani sendin e ndotur. Shkumësi thith yndyrën dhe e heq lehtë atë.

Ruani shkëlqimin e seteve tuaja prej argjendi dhe parandaloni zbehjen e bizhuterive tuaja

© Depositphotos.com © Depositphotos.com © Pixabay.com

Lugët dhe setet prej argjendi janë të detyruara të humbasin shkëlqimin e tyre me kalimin e kohës. Por, ju mund ta parandaloni që kjo të ndodhë duke vendosur thjesht disa shkumësa në të njëjtin kabinet ku mbani takëmet dhe setet e darkës. Ngjyrat e argjendta për shkak të lagështirës dhe shkumësit ndihmojnë në përthithjen e saj.

Ju mund të përdorni shkumësa për të parandaluar që bizhuterive tuaja t’u venitet ngjyra. Thjesht mbani një copë shkumësi në kutinë tuaj të argjendarisë dhe lëreni të ruajë pasuritë tuaja të çmuara. Zëvendësoni shkumësin kur është e nevojshme.

Parandaloni mykun në dollapë dhe i thoni lamtumirë erës së keqe.

© Pixabay.com © Topsy And Tim / BBC

Kur keni një dollap të madh për veshjet, myku është i detyrueshëm të shfaqet, dhe kur të ndodhë, rrobat do të vinë erë myk dhe të keqe. Jo vetëm kaq, kutitë e mbyllura, njësitë e mëdha të ruajtjes, çantat e rrobave dhe çdo hapësirë ​​tjetër e vogël që mbahet e mbyllur për një kohë të gjatë mund të prodhojë aromë të padëshiruar.

Për ta luftuar atë, ju nuk keni nevojë për një ekspert ose asgjë të tepruar, ju duhet vetëm një shkumës! Për shkak se është natyrë jashtëzakonisht poroze, shkumësi është i aftë të thithë butësinë dhe erërat e këqija. Merrni pak shkumësa dhe vendosini në veshjet tuaja, çantat e rrobave, papafingo ose ndonjë vend tjetër që krijon myk në shtëpinë tuaj dhe u thoni lamtumirë të gjitha problemeve tuaja me mykun.

Ruani mjetet tuaja të mos ndryshken.

© pixabay.com © pixabay.com

Oksidimi është një proces natyror. Si në qofshin ato mjetet tuaja ose ndonjë metal, ndryshku është diçka që do të ndodhë kur të arrijë një nivel të caktuar lagështie. Sidoqoftë, ju mund të parandaloni ndryshkun thjesht duke përdorur një shkumës! Mbani disa copa shkumësa në kutinë e veglave tuaja dhe lërini të thithin të gjithë lagështinë në ajër.

Këshillë shtesë: Kur jeni duke përdorur një kaçavidë, merrni shkumës dhe fërkojeni atë në majën e kaçavidës. Kjo do t’ju ndihmojë të zhbllokoni ose vidhosni më shpejt dhe të parandaloni rrëshqitjen e kaçavidës.

Mbroni shtëpinë tuaj nga dëmtuesit.

© Christinefox / Twitter

Milingonat janë përgjithësisht krijesa të padëmshme që shohin punën e tyre. Në fakt, milingonat e zeza dhe ato të kopshtit as nuk kafshojnë. Sidoqoftë, ata që hyjnë duke zvarritur në shtëpinë tuaj mund të jenë të rrezikshëm pasi mund të sjellin sëmundje. Nëse arrijnë në kuzhinën tuaj, ata mund të kontaminojnë ushqimin tuaj dhe t’ju bëjnë të sëmurë.

Fatmirësisht, milingonat frikësohen nga shkumësat dhe nëse keni një problem të milingonave në shtëpinë tuaj, ju mund të kurseni qindra para për kimikate duke vizatuar vija me shkumës. Nuk po bëjmë shaka. Merrni shkumës dhe vizatoni vija përreth çdo vendi që mendoni se mund të vijnë milingona dhe shikoni se çfarë ndodh!

Mbani të bardhat tuaja të bardha

© Shutterstock.com

Pavarësisht se sa mirë i lani rrobat e bardha me pastrues që pretendojnë t’i mbajnë rrobat tuaja si bora përgjithmonë, ato megjithatë priren të marrin ngjyrë të verdhë me kalimin e kohës. Ju i pastroni dhe i pastroni, por zverdhja kurrë nuk zhduket. Cila eshte zgjidhja? Fërkoni të bardhat me shkumës përpara se të lani.

Shkumësi ndihmon në ruajtjen e bardhësisë dhe mbajtjen e rrobave tuaja të bardha të ndritshme. Ndihmon për të hequr qafe të verdhën e padëshiruar dhe, pas disa larjeve, e verdha do të zbehet tërësisht nga rrobat tuaja. E njëjta gjë mund të zbatohet për të pastruar lehtësisht papastërtitë që grumbullohen rreth jakave të këmishave. Nëse njollat ​​janë me të vërtetë të këqija rreth jakës, fërkoni ca shkumësa mbi to, lëreni për 10 minuta, dhe më pas lajeni.

Fshini shpejt njollat ​​në muret tuaja.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Nëse keni fëmijë ose kafshë shtëpiake, ju e dini se sa e lehtë mund të krijohen njolla në muret tuaja. Për më tepër, gatimi për periudha të gjata kohore lë njolla të padëshiruara në muret e kuzhinës suaj, dhe madje ndonjëherë edhe në tavan, të cilat vërtet janë të vështira për tu hequr.

Në vend që të investoni një shumë të madhe parash në rregullimin e mureve, provoni këtë: merrni një copë shkumës që përputhet me ngjyrën e mureve / tavaneve tuaja dhe fërkojeni atë mbu njolla. Mund të aplikoni shkumës edhe në çarje të vogla dhe copëza në murin tuaj dhe t’i bëni ato të zhduken.

Mbajini thonjtë tuaj të shëndetshëm dhe të pastër.

© India Mart © Depositphotos.com

Përveç të gjitha mënyrave të mësipërme, ju gjithashtu mund të përfshini shkumësa në regjimin tuaj të bukurisë dhe t’i kurseni vetes një udhëtim për në sallon. Fërkoni një furçë të vogël mbi shkumës dhe më pas përdoreni atë për të pastruar thonjtë tuaj. Ky proces do t’ju shpëtojë nga papastërtia dhe shkumësi do t’i bëjë thonjtë tuaj të duken të ndritshëm dhe rrezatues. E njëjta gjë mund të përsëritet edhe për thonjtë e këmbëve.