©depositphotos

Forma e trupit tonë varet shumë nga gjenetika jonë. Por realizimi i një lloji të caktuar të ushtrimeve mund t’ju ndihmojë të ekuilibroni të gjitha pjesët e trupit tuaj. Nëse keni tendencë të keni shumë yndyrë në kofshë, noti ndoshta nuk do të jetë një zgjidhje e mirë.

Në këtë artikull, ju mund të gjeni llojet më të njohura të ushtrimeve dhe të shihni se si ato ndikojnë në trupin tonë.

Ne respektojmë çdo lloj sporti dhe dëshirojmë të ndajmë me ju disa fakte që mund t’ju ndihmojnë të ndërtoni formën e përsosur.

Ecja

© AP/East News

Nëse vendosni të zgjidhni të ecurën, këmbët tuaja do të humbasin yndyrën shumë shpejt. Ky sport do ta ushtrojë truin tuaj duke i dhënë një formë të përcaktuar mirë. Në të njëjtën kohë, supet tuaja gjithashtu do të humbasin yndyrën, por ato nuk do të bëhen më të mëdha dhe më të gjera.

Muskujt kryesorë të përfshirë: Këmbët dhe krahët

Yoga

© face to face/FaceToFace/REPORTER

Yoga është një sport i mirë për të humbur yndyrën në mënyrë proporcionale. Ajo ndërton fleksibilitet që çon në një trup të formuar dhe të bukur. Ju do të humbni yndyrën më shpejt në supe dhe këmbë, por prapëseprapë, gjithçka varet nga sa shpesh ushtroheni.

Muskujt kryesorë të përfshirë: Brezi i shpatullave, muskujt e kraharorit dhe këmbët

Tenisi

© KENA BETANCUR/AFP/East News

Ky lloj sporti është shumë aktiv dhe do t’ju ​​bëjë të humbni shumë yndyrë në të gjithë trupin tuaj. Nivelet e dhjamit në trup të personave që luajnë tenis rregullisht janë rreth 16-18%. Kjo është mjaft më e ulët se personi mesatar, i cili ka 25% yndyrë në trup. Por në të njëjtën kohë, kjo bën që supet tuaja të rriten dhe kofshët tuaja të bëhen të ngushta. Pra, nëse doni të keni një formë trupi më femërore, joga mund të jetë një zgjedhje më e mirë.

Muskujt kryesorë të përfshirë: Kofshët, supet, krahët

Noti

© imago/Xinhua/EAST NEWS

Vlen të përmendet që notarët dhe zhytësit, në përgjithësi, kanë tendencë të kenë një përqindje më të lartë të yndyrës trupore sesa atletët e tjerë. Nëse keni shumë yndyrë në pjesën e sipërme të trupit tuaj, noti mund të jetë një zgjidhje e mirë. Në të njëjtën kohë, ju e humbni atë shpejt, por gjithashtu fitoni muskuj, kështu që shpatullat dhe kraharori mund të bëhen shumë të gjera.

Muskujt kryesorë të përfshirë: kraharori, krahët, pjesa e sipërme e shpinës

Gjimnastika

© East News

Shumica e gjimnasteve femra janë të dobëta, të shkurtra dhe kompakte në përgjithësi, dhe burrat janë më shumë në formë V, për shkak të pjesës së sipërme të trupave të tyre jashtëzakonisht muskulor. Ata nuk duhet të jenë super të dobët, por këmbët dhe krahët janë jashtëzakonisht të formuara. Për më tepër, ju duhet të jeni shumë fleksibël si në joga dhe kjo ndihmon të gjithë trupin tuaj të duket proporcional.

Muskujt kryesorë të përfshirë: Këmbët, krahët, busti

Çiklizmi

© AP/EAST NEWS

Këmbët dhe të pasmet tuaja do të jenë pjesa më aktive e trupit nëse vendosni të zgjidhni çiklizmin. Do të humbni yndyrë dhe do të fitoni muskuj shumë shpejt. Gama e yndyrës së trupit të çiklistëve është nga 6-11% për burrat dhe 12-16% për gratë. Gjithashtu, ata kanë tendencë të kenë supet e ngushta.

Muskujt kryesorë të përfshirë: Këmbët, të pasmet

Vrapimi

© Yomiuri Shimbun/Associated Press/East News

Vrapuesit kanë yndyrë të ulët trupore. Mesatarisht 7%. Këmbët dhe kofshët janë pjesët e para të trupit që fillojnë të fitojnë një formë më atletike. Për më tepër, ekziston një bonus i madh që ju bën edhe më të shëndetshëm. Vrapuesit përdorin një sasi të madhe të oksigjenit, kështu që rrjeti i tyre i kapilarëve të gjakut është i zhvilluar mirë. Sidoqoftë, jesa e sipërme e trupit nuk është aq e zhvilluar.

Muskujt kryesorë të përfshirë: Kofshët, pulpat