Një nga problemet më të mëdha të një stërvitje të mirë është se mund t’ju bëjë të ndjeheni të uritur. Dhe nëse ju vërsuleni në ushqime më pas, humbet thelbi i të pasurit një rutinë ushtrimesh.

Por, ka një numër ushtrimesh që mund t’ju ndihmojnë të luftoni urinë, duke ju mbajtur të kënaqur dhe të shëndetshëm.

Ne kemi zbuluar disa ushtrime që mund t’ju ndihmojnë të mposhtni urinë në 5 minuta (ose më pak)!

Frymëmarrja e bretkosës

 

Ky ushtrim i thjeshtë i gjimnastikës kineze thuhet se ndihmon në luftimin e urisë, edhe nëse nuk keni ngrënë gjatë gjithë ditës. Merrni një mbështetëse, si një tryezë ose karrige e vogël. Vendosni bërrylat kundër saj, ose mbështetuni në mur. Merrni frymë thellë dhe në të njëjtën kohë tërhiqni barkun sa të keni mundësi.

Mbajeni frymën tuaj për 3-4 sekonda. Nxirreni dhe relaksoni muskujt e barkut. Përsëriteni 10 herë. Bërja e këtij ushtrimi para një vakt është veçanërisht e dobishme. Ndjenja e urisë do të zhduket menjëherë ose pas dy minutash.

Rrotullimi i bretkosave në dallgë

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da ARI GADOR YOGA 🙏 (@arigadoryoga) in data:

Është e qartë, pozicionet e bretkosës janë perfekte për të mbajtur nën kontroll oreksin tuaj. Ky është një ushtrim që kërkon që ju të shtriheni në shpinë. Ngrini këmbët pak lart, duke i mbajtur paralel me njëra-tjetrën. Shtypni njërën dorë në gjoks dhe tjetrën në stomakun tuaj. Zgjeroni gjoksin tuaj duke marrë frymë. Kryejeni këtë ushtrim para çdo vakti dhe mund t’ju ndihmojë të kënaqeni me një sasi të vogël të ushqimit.

Zambaku i ujit

© PxHere

Si një zgjatje e ushtrimeve të lartpërmendura kineze, ekziston gjithashtu një veprim që mund t’ju ndihmojë të kontrolloni frymëmarrjen dhe të menduarit. Kryqëzoni këmbët në mënyrë që gjunjët të rrinë jashtë, shumë si petalet e një lule zambaku, ndërsa e mbani kurrizin drejt. Mbajeni për 5 minuta dhe thjesht përqendrohuni në frymëmarrjen tuaj.

Qen me fytyrë nga poshtë

© Iveto / Wikimedia Commons

Praktikimi i jogës mund të ju ndihmojë të luftoni kërkesën për mbingrënie me 51%, sipas studimeve. Disa poza të thjeshta, si qeni me fytyrë nga poshtë, mund ta bëjnë hilen dhe t’ju ndihmojnë të ndjeheni më të ngopur gjatë gjithë ditës. Në këtë stërvitje, ju uleni me duart dhe këmbët në dysheme dhe gradualisht palosni barkun tuaj në një V të përmbysur.

Kobra

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Cody ✴ (@codyleighbond) in data:

Së pari, vendoseni veten në pozicionin e qenit me kokë poshtë. Më pas, filloni të qëndroni në stomakun tuaj dhe gradualisht ngrini kokën, duke e mbajtur qafën drejt, duke imituar gjarprin. Mbajeni këtë pozicion për 15 deri në 30 sekonda përpara se të ktheheni pozicionin e qenit me fytyrë nga poshtë.

Dërrasa

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da A Couple of Yogis (@a_coupleofyogis) in data:

Ngjashëm me kobrën, filloni me pozicionin e qenit me fytyrë poshtë. Gradualisht, lëvizni kokën përpara, duke krijuar përshtypjen se po ngriheni nga terreni me krahët tuaja, përpara se të ktheheni ne pozicionin fillestar. Disa njerëz gjithashtu provojnë “dërrasën anësore”, e cila kërkon që ata të mbajnë veten me njërin krah.

Pema

Ju madje mund ta ndihmoni veten ndërsa qëndroni në këmbë! Qëndroni drejt me krahët pranë vetes. Ngrini njërën këmbë dhe vendoseni kundër kofshës tuaj të brendshme përkatëse. Vendosni duart tuaja në pozicionin e lutjes dhe mbajini. Pastaj ndërroni këmbët dhe bëni të njëjtën gjë në anën e kundërt.

Gjysmë varkë

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kayla Goodman (@kgoodmanyoga) in data:

Për këtë pozë, uluni në tokë me këmbë të drejtuar, pastaj përkulni ato në gju dhe ngrini ato pak në ajër. Arrijini duart drejt këmbëve dhe mbajeni këtë pozicion për disa sekonda.

Arusha e madhe

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Yogatime (@yogatimestudio) in data:

Këtë herë, shtrihuni në shpinë dhe pushoni për pak kohë. Ngrini këmbët drejt e sipër dhe lëvizni ato drejt kokës tuaj, në fund të fundit duke u përpjekur të prekni dyshemenë. Edhe nëse nuk arrini dot në dysheme, thjesht lëvizni sa të keni mundësi dhe qëndroni në atë pozicion për disa sekonda.

Luftëtari

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Alice Del Ministro (@yogacon_ali) in data:

Ekzistojnë poza të shumta luftarake ose “Virabhadrasana”, por ekziston një që besohet se ndihmon në luftën ndaj urisë. Së pari, ngrihuni drejt mbi dyshekun tuaj të yogas. Bëni një hap të madh prapa me këmbën e majtë, vendoseni atë në një kënd prej 45º dhe përkulni gjurin e djathtë, duke e mbajtur këmbën e majtë drejt. Sillni të dy duart në anë. Rrini kështu për disa sekonda.

Kërcimi në litar.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Jump Rope Dudes (@officialjumpropedudes) in data:

Disa ushtrime të thjeshta, që edhe motra juaj e vogël mund të bëjë, mund të ndihmojnë në luftimin e dhimbjeve të urisë. Sipas një studimi të vitit 2013, burrat që ushtroheshin duke u hedhur në litar kishin më pak kërkesa për të ngrënë se burrat që provonin çiklizmin. Besohej se stresi i shtuar i vendosur në muskuj dhe kocka ndihmoi në luftimin e dhimbjeve të urisë.

Ngrini pesha.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Fitness Factory (@fitnessfactory.no) in data:

Ngjashëm me litarin e kërcimit, çdo ushtrim që vendos stres në muskujt dhe kockat tuaja mund të ndihmojë në uljen e urisë. Ngrini pesha ose bëni një kurs kickboxing.

Bëni intervale vrapimi

© Pixabay © Pixabay

Intervalet, ose ushtrime më të vogla që kryeni gjatë kohës tuaj “të pushimit” gjatë një stërvitje, gjithashtu mund të ndihmojnë në qetësimin e oreksit tuaj. Për shembull, vraponi në shpejtësinë tuaj më të lartë për rreth një minutë, atëherë vraponi me një shpejtësi më të vogël për rreth 4 minuta.

Sipas një studimi, njerëzit hanin rreth 170 më pak kalori brenda një ore pas stërvitjes së tyre sesa njerëzit që ushtroheshin në mënyrë të moderuar.