© Gdgdggdgsu / reddit

Një hekur rrobash është një pajisje shumë më e dobishme sesa mund të mendoni. Jo vetëm që mund t’i bëjë rrobat tuaja të duken të shkëlqyera, por gjithashtu mund të riparojë mobiljet tuaja prej druri duke i bërë si të reja. Dhe nëse nuk mund të shkëputni çamçakëzin nga rrobat, një hekur gjithashtu mund t’ju ndihmojë me këtë!

Neve na pëlqen kur bëjmë diçka jo konvencionale duke përdorur gjëra të zakonshme. Pra, këtu janë disa gjëra për të cilat do të na falenderoni më vonë!

Ju mund të rregulloni shenjat në dru.

Për të hequr një gjurmë nga tryeza juaj prej druri ose ndonjë pjesë tjetër e mobiljeve prej druri, do t’ju duhet një hekur, një copë leckë dhe ujë. Spërkatni pak ujë mbi të, mbulojeni me një copë të lagur leckë dhe hekuroseni atë. Çdo minutë apo më shumë, shtoni më shumë ujë në dhe aplikoni përsëri nxehtësinë. Përsëriteni këtë derisa të shihni që dhëmbi është hequr.

Mund të hiqni dyllin e qirinjve.

© NotApplicableMC / reddit

Nëse keni njolla dylli qirinjsh në rrobat, tapetin tuaj ose ndonjë pëlhurë, mund ta hiqni atë me një hekur. Thjesht vendosni zonën që ka njollën midis 2 peshqirëve dhe shtypni atë me një hekur të ngrohtë. Dylli do të ngjitet në peshqirë dhe do të keni mundësi të shpëtoni nga njollat në rrobat tuaja. I njëjti truk mund të përdoret për të hequr dyllin e qirinjve nga sipërfaqet e forta.

Ju mund të hiqni çamçakëzin nga rrobat.

© gkidd / reddit

Vendoseni zonën me çamçakëz në një copë kartoni, në mënyrë që faqja me çamçakëz të prekë kartonin. Ju do të duhet të hekurosni anën e kundërt të rrobave. Çamçakëzi do të bëhet më i butë dhe do të ngjitet në karton, duke e bërë më të lehtë për të shkëputur pjesën tjetër të tij nga rrobat tuaja. Sigurohuni që temperatura të mos jetë shumë e lartë, përndryshe çamçakëzi do të shkrihet dhe do të jetë e vështirë të hiqet.

Mund të gatuani ushqim.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Maryam Queue (@honeybconfessions) in data:

Ju mund të përdorni një hekur për të përgatitur në thelb gjithçka që normalisht do të gatuani në një sobë. Thjesht vendosni letër alumini, shtoni pak gjalpë ose vaj – dhe keni një tigan!

Një mënyrë tjetër për ta bërë këtë është të vendosni ushqim mes 2 fletëve dhe më pas ta ngrohni me një hekur. Mund edhe të skuqni proshutë në atë mënyrë! Për këtë, mund t’ju duhet gjithashtu një dërrasë prerëse dhe një peshqir për t’u siguruar që të mos dëmtoni sipërfaqet dhe të hiqni yndyrat nga hekuri.

Ju mund të hiqni njollat e nxehtësisë nga druri.

© Mg248975310 / reddit

Nëse vendosni enë ose gota të nxehta në një tryezë prej druri, mund të shfaqen njolla nxehtësie. Për t’i hequr ato, së pari vendosni një peshqir mbi njolla. Pastaj hekurosni zonën me avull.

Ju mund të hiqni shenjat e mobiljeve nga qilimi.

© c4x4bird / reddit

Nëse vendosni të heqni qafe ose të ndërroni një pjesë të mobiljeve, mund të vini re që ato kanë lënë shenja në qilim. Për t’i hequr shenjat, merrni një peshqir të lagur dhe vendoseni sipër. Pastaj ngrohni peshqirin me një hekur me avull. Herë pas here, ngrini peshqirin lart dhe fshini fijet e qilimave. Përsëritni disa herë derisa të shihni rezultatet e dëshiruara.

Mund të ruani lule.

© make-that-monet © goclimbarock2021 / reddit

Zakonisht duhen disa javë që lulet të thahen mjaftueshëm për t’i ruajtur ato në një libër. Me një hekur, do të zgjasë vetëm disa minuta. Vendoseni lulen midis 2 copa letre dhe rrafshojeni me diçka të rëndë. Me hekurin në një temperaturë të ulët, shtypeni atë në pjesën e sipërme të letrës për 15 sekonda. Pastaj lëreni letrën të ftohet për 15 sekonda dhe përsërisni procesin derisa lulja të thahet.

Ju mund të petëzoni dokumentet tuaja.

© WhiskeySodas / reddit

Ju nuk duhet të blini një makinë laminuese për të përgatitur dokumentet tuaja. Thjesht vendosni një copë letër midis 2 fletëve plastike të petëzuar, vendosni një copë leckë në majë dhe hekuroseni. Sigurohuni që temperatura të mos jetë shumë e lartë dhe se nuk ka ujë në hekur.