© Steve Granitz / Colaborador / gettyimages © Alberto E. Rodriguez / Equipe / gettyimages

Vetullat me të vërtetë mund të ndryshojnë perspektivën e një fytyre. Ato mund të ndikojnë në mënyrën se si ju dukeni, mimikat tuaja dhe madje edhe në mënyrën se si ju shikojnë njerëzit, kështu që është me të vërtetë e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për formën e duhur të vetullave që do të balancojnë pamjen tuaj.

Ne mblodhëm të gjitha informacionet për ju në lidhje me llojet e fytyrës dhe format e vetullave.

Llojet e fytyrës

© shutterstock.com

Gjëja e parë që duhet të dini është se ekzistojnë rreth 6 lloje të formave të fytyrës. Është me të vërtetë e rëndësishme të dini se cila është forma e fytyrës tuaj, kështu që ju mund të krijoni harmoni me pamjen tuaj. Së pari, kuptojeni formën e fytyrës tuaj, dhe pastaj kontrolloni se çfarë lloj vetullash duken më së miri në të.

Fytyrë ovale

© agefotostock/East News © GP/MPI/Capital Pictures/Capital Pictures/East News

Së pari, le të shqyrtojmë tiparet që ka një fytyrë ovale. Pjesa e përparme e ballit është më e gjerë se mjekra, mollëzat janë të spikatura, dhe mjekra është e ngushtë.

Nëse ky është lloji juaj i fytyrës, forma e përsosur e vetullave për ju është forma e këndit të buzë. Kjo do të thotë se shkon drejt e sipër, pastaj merr një kthesë butësisht në krye dhe zbret. Është e rëndësishme që ju të mos keni një hark shumë të lartë, përndryshe fytyra juaj nuk do të duket simetrike.

Fytyrë e rrumbullakët

© Invision/Invision/East News © EAST NEWS

Fytyra në formë të rrumbullakët është pothuajse aq e gjerë sa është edhe e gjatë dhe ka një zonë të gjerë faqesh.

Nëse kjo është struktura juaj e fytyrës, duhet të formoni për një vetull të harkuar. Nga fillimi i vetullës, ngjit lart deri në mes të saj, dhe pastaj poshtë. Vijat që vetullat krijojnë ndihmojnë që fytyra juaj të duket më e gjatë.

Meqenëse qëllimi është që fytyra juaj të duket më pak e rrumbullakët, duhet të shmangni një vetull që është shumë e rrumbullakët ose e sheshtë.

Fytyrë e gjatë

© ASSOCIATED PRESS/East News © Stoccy /DDP Images/East News

Njerëzit që kanë një fytyrë të zgjatur kanë ballin, mollëzat dhe nofullën që janë me të njëjtën gjerësi dhe një mjekër të ngushtë.

Nëse ky është lloji juaj i fytyrës, forma më e mirë e vetullave për ju është një formë e sheshtë. Vijat e drejta horizontale ndihmojnë që fytyra juaj të duket më e shkurtër, duke e balancuar kështu. Për ta arritur këtë pamje, mundohuni ta bëni pjesën e poshtme të vetullës sa më të drejtë, duke respektuar formën e saj origjinale, gjithmonë.

Nëse zgjidhni një vetull me kënd, vijat e drejta që shkojnë lart do ta bëjnë fytyrën tuaj të duket më e gjatë se sa është, në vend që ta ekuilibroni. Mundohuni të shmangni këtë formë.

Fytyra katrore

Për ata me një fytyrë në formë katrore, balli, mollëzat dhe nofulla janë të gjitha me të njëjtën gjerësi. Nofulla katrore është tipari më prezent dhe i dukshëm që paraqet kjo lloj fytyre.

Nëse keni një formë katrore të fytyrës, rekomandohet të zgjidhni një formë të lakuar të vetullave për të zbutur nofullën katrore, kjo është karakteristika juaj më e fortë. Për ta arritur këtë, ndiqni formën natyrale të vetullave, vizatoni në hark, por mos e tërhiqni atë shumë fort ose shumë lart.

Nëse shkoni për një vetull të harkuar, vetëm sa do t’i bëjë tiparet tuaja të duken më të përcaktuara dhe më të forta, dhe kjo është e kundërta e asaj që po kërkojmë.

Fytyrë në formë zemre

© Gilbert Flores /Broadimage/Broad Image/East News © 0000584/Reporter / eastnews

Kjo lloj fytyre është vërtet e ngjashme me atë ovale, ndryshimi më i madh është se njerëzit me fytyrë në formë zemre kanë mjekër të theksuar.

Nëse mund të lidheni me këto tipare, forma më e mirë e vetullave për ju është një e lakuar. Krijon një pamje natyrale që është e butë dhe femërore. Lapsi i lakuar i vetullave është i thjeshtë për tu bërë, thjesht ndiqni formën natyrale të vetullave dhe vizatoni një hark të butë. Vijat nuk duhet të jenë super të forta, pasi ne po përpiqemi të arrijmë një pamje delikate.

Shmangni një vetull super të drejtë, pasi nuk ekuilibrohet me mjekrën tuaj të theksuar.

Fytyrë në formë diamanti

© EVERETT COLLECTION/East News © JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP/East News

Ky lloj i strukturës së fytyrës nuk është aq i zakonshëm sa të tjerët. Fytyra është shumë këndore dhe balli është i shkurtër, ndërsa fytyra është më e gjerë në tempuj.

Nëse jeni një nga personat që ka këtë lloj fytyre, zgjidhni një vetull të lakuar. Do të ndihmojë në zbutjen e këndeve tuaja dhe të jep përshtypjen se fytyra juaj është simetrike. Për të bërë një vetull të lakuar, thjesht ndiqni formën natyrale të vetullave dhe bëni vij sa më të buta të jetë e mundur.

Ju mund të keni një vijë vetulle të harkuar, por shmangeni një të fortë. Meqenëse veçoritë tuaja tashmë janë të theksuara, duhet të përpiqeni t’i ekuilibroni ato.

A keni vetullën perfekte për llojin e fytyrës tuaj? A keni parë ndonjë ndryshim kur filluat të ndryshoni pamjen tuaj të vetullave? Na tregoni në komentet më poshtë!