©shutterstock

Edhe pse thjesht të fshish makijazhin ngjan si një bekim pas një dite të lodhshme, në të vërtetë nuk është ashtu. Në fakt, është e kundërta. Përdorimi i pecetave të lagura rregullisht mund të dëmtojë seriozisht lëkurën tuaj dhe të shkaktojë disa probleme.

Ne kemi gjetur 6 mënyra të fshirjes së makijazhit të cilat mund të ndikojnë negativisht në lëkurën tuaj.

Ato shkaktojnë thatësi.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Letrat e lagura përmbajnë alkool, i cili heq makijazhin tuaj, por gjithashtu heq edhe vajrat natyrale të lëkurës tuaj. Mungesa e lagështirës çon në thatësi të lëkurës.

Përveç kësaj, këto peceta nuk e pastrojnë në mënyrë të efektshme fytyrën tuaj dhe prapëseprapë lënë mbetje prapa, duke e bërë lëkurën tuaj më pak absorbuese. Kështu që kur të aplikoni hidratues më pas, ato nuk veprojnë ashtu si ju dëshironi.

Mund të çojnë në reaksione alergjike.

© depositphotos.com

Përdorimi i letrave të lagura shkakton reaksione alergjike. Skuqja dhe pigmentimi janë të zakonshme, por gjithashtu mund të ketë edhe reagime serioze. Në vitin 2015, një grua pësoi një reaksion të ngjashëm dhe për shkak të letrave të lagura, asaj iu krijuan flluska që ngjanin si të djegura në gishta dhe në fytyrë. Nëse me të vërtetë duhet të përdorni një pastrues, këshillohet që së pari të lexoni etiketën dhe të kontrolloni përbërësit.

Ata janë arsyeja e poreve të bllokuara dhe e shfaqjes së tyre.

Njerëzit përdorin pecetat e fytyrës për të hequr qafe papastërtinë, vajin e tepërt, makijazhin etj., Por nuk janë të vetëdijshëm që një mbetje mbetet gjithmonë pas. Kjo çon në pore të bllokuara.

Mund të shkojë edhe më keq

© depositphotos.com © depositphotos.com

“Lagështira” në letrat e lagura nuk është asgjë tjetër përveç kimikate, të cilat janë të dëmshme për lëkurën tuaj. Kimikatet si parabenët kanë qenë të lidhura me shkaktimin e kancerit të gjirit, pasi imitojnë vetitë e estrogjenit dhe mund të nxisin rritjen e qelizave të gjirit.

Mund të shkaktojnë plakje të parakohshme

© shutterstock.com

Sipas një mjeku të njohur të kozmetikës dhe ekspert për lëkurën, përdorimi i pecetave për grim mund t’ju bëjë të plakeni para kohe. Kur e përdorni një të tillë për të pastruar fytyrën, ju prireni të fërkoni përafërsisht lëkurën tuaj me të, gjë që çon në varje të lëkurës, rrudha dhe pigmentim.

Ato vërtet nuk e pastrojnë fytyrën tuaj.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Sipas estetistes së famshme dhe ekspertes së lëkurës, Renée Rouleau, pecetat e grimit kurrë nuk pastrojnë me të vërtetë fytyrën tuaj. Ato thjesht “njollosin papastërtinë, bakteret, vajin dhe përbërjen përreth saj”.

Ato i prishin grimcat e makijazhit, por kjo është e gjitha. Një shpëlarje e duhur është gjithmonë e nevojshme. Mënyra më e mirë për të pastruar makijazhin është duke e larë atë me ujë dhe një pastrues të butë.