Prerja e flokëve tuaja në shtëpi mund të duket shumë emocionuese dhe e ndërlikuar. Në fakt, kjo po bëhet më e modës pasi parukieret po bëhen këshilltare në internet për të udhëzuar klientët përmes kësaj aventure.

Edhe pse mund të mos jemi aq të aftë sa një profesionist, ndoshta ka pak përmirësime ose ndryshime që mund të bëjmë në shtëpi në rast se ndjehemi aventureske.

Kështu që sot, ne shqyrtuam disa këshilla për të bërë prerjet më të bukura të flokëve nga shtëpia. Në fund të artikullit, ne menduam se do të ishte mirë të shikojmë se si të shkurtojmë balluket, pasi është pak më e ndërlikuar nga sa prisnim!

Mblidhni pajisjet tuaja

© shutterstock.com © shutterstock.com

Mos i anashkaloni bazat. Kjo mund të duket si një këshillë e dukshme, por thjesht si një shembull, mbani mend se edhe diçka aq e thjeshtë sa gërshërët mund të dëmtojnë flokët tuaj, kështu që është më mirë t’i keni ato të mprehta pa marrë parasysh se çfarë lloj flokësh keni. Ju madje mund të dëshironi të konsideroni blerjen e gërshërëve profesionale.

Në varësi të llojit të flokëve tuaj, instrumenti i nevojshëm gjithashtu mund të ndryshojë. Për shembull, një krehër me dhëmbë të gjerë funksionon më së miri në flokë kaçurrelë dhe një dhëmbë të hollë vepron për flokë të drejtë dhe kërkon më shumë saktësi. Kapëset mund t’ju ndihmojnë të fitoni saktësi kur pretni flokë të drejtë apo me pak shkallëzim.

Këtu keni një listë të artikujve që ju nevojiten:

  • Gërshërë të mprehta
  • Krëhër
  • Kapëse
  • Shishe sprej
  • Peshqir

Mos harroni: Nëse keni flokë me shumë strukturë, është më e lehtë t’i thani ato për t’u siguruar që nuk prishen shumë pasi flokët kaçurrelë janë më të gjata dhe më pak të fryra kur janë të lagura. Mund ta provoni edhe spërkatjen me ujë.

Mendoni se çfarë doni të bëni dhe çfarë mund të bëni

Nëse thjesht duhet të shkurtoni bishtin e flokëve tuaj ose të pritni majat, dhe keni flokë të drejtë, pak shkon shumë. Analizoni tiparet themelore të prerjes tuaj të tanishme të flokëve dhe më pas kaloni direkt në pikën 3, duke mbajtur parasysh që është më mirë t’i shkurtoni gjysmë centimetër më pak se sa keni pasur në mendje.

Në këtë mënyrë stilisti juaj do të ketë ende gjatësi të mjaftueshme për të punuar me të nëse diçka shkon keq.

Nëse keni një prerje flokësh të shkallëzuar ose flokë me onde ose kaçurrela dhe dëshironi të lehtësoni prerjen tuaj dhe të bëni ndryshike, filloni duke analizuar prerjen tuaj të flokëve aktuale, atëherë shkoni në pikën 4.

Nëse jeni duke menduar për të bërë një prerje ekstreme, mendoni dy herë. Vlerësoni nëse keni aftësi dhe/ose guxim për ta bërë vetë. Nëse vendosni ta provoni, mendoni se çfarë prerje ju përshtatet, në vend të asaj se sa e mirë duket një prerje për të tjerët. Gjithashtu, mbani në mend se disa shkurtime mund të përshtaten më lehtë me llojin e flokëve tuaj, llojin e fytyrës, apo edhe llojin e trupit.

Nëse nuk keni shkallëzim mund të shkurtoni bishtin e kapur

Filloni duke i krehur flokët si duhet, për tu siguruar që nuk keni nyje. Provoni teknikën tuaj normale të krehjes, por gjithashtu, provoni të përkulni kokën dhe duke kreh flokët tuaj nga mbrapa në pjesën e përparme për të eliminuar nyjet në pjesën e prapme dhe lidhini flokët tuaja me një lidhëse.

Pastaj, përdorni një udhëzues për të përcaktuar se sa dëshironi t’i pritni dhe përdorni gishtat ose një kapëse flokësh për të shënuar gjatësinë. Edhe një herë, mbani mend që pak shkon shumë.

Përdorni gërshërët për të prerë. Copat dhe skajet e thata shpesh shkurtohen duke përdorur teknikën e prerjes së pikave, për të parandaluar majat e dyfishta, por nëse kjo nuk është gjëja juaj, mund t’i shkurtoni në formë horizontale.

Nëse keni shkallëzim, filloni duke përdorur një pjesë të përparme për të krijuar një udhëzues

Tani i keni krehur flokët, nuk keni nyje dhe keni analizuar lëvizjen natyrore të krijuar nga shtresat tuaja. Filloni me shtresën e përparme, priteni atë dhe kthejeni për të krijuar një efekt më të natyrshëm. Përdorni gishtërinjtë tuaj si udhëzues dhe fiksoni flokët tuaj për të shënuar gjatësinë specifike që dëshironi.

Pritini vertikalisht për funde më të buta dhe horizontalisht për theksim

Përdorni gërshërët në një kënd do t’ju ndihmojë të krijoni një efekt natyral, si dhe të pritni flokët e shtrembëruara. Nëse shkurtoni në formë horizontale, rrezikoni të keni shtresa shumë “katrore”. Pasi t’i keni prerë, do të keni një udhëzues që do t’ju ndihmojë të vendosni gjatësinë e pjesës tjetër të seksioneve ku do të punoni.

Duke përdorur udhëzime si referencë, merrni pjesë të vogla të flokëve dhe pritini

Tani ndani flokët tuaj në seksione të vogla duke përdorur kapëse. Ndiqni shtresat që flokët tuaj tashmë kanë. Mos harroni t’i shkurtoni në një kënd.

Drejtojini lart majat e dyfishta

Pasi të keni mbaruar me pjesën e përparme, mund të kujdeseni për majat e ndarja, copat e thata dhe seksionet më pak të shtresuara. Ju mund të mbani mend se si stilistët shpesh përfundojnë duke zgjedhur skajet e flokëve tuaj për t’i prerë ato. Bëni të njëjtën gjë duke prerë skajet tuaja me gërshërë, si në ilustrimin e mësipërm.

Si të presim balluket me sukses

Balluket mund të ndryshojë pamjen tuaj plotësisht, por nuk është prerja e flokëve më e lehtë nëse nuk i mirëmbani në vazhdueshmëri. Investimi në një maskë për balluket tuaja mund të jetë i dobishëm. Për të prerë skajet e ballukeve tuaja, filloni duke i prerë flokët tuaj në 3 pjesë: para, në mes dhe anash. Anët mund të kapen mbrapa, ndërsa pjesa e përparme rrotullohet dhe pritet në një formë natyrale. Përfundojini ato duke zhgjidhur pjesën tjetër të ballukeve dhe duke i niveluar ato sipas preferencës tuaj.