©depositphotos

Shtëpitë dhe apartamentet më të vogla nuk i ndalojnë shumë çifte japoneze të flenë në shtretër të ndryshëm ose madje edhe dhoma. Ky nuk është ndonjë lloj problemi apo çështje intime në marrëdhënie, por diçka për të cilën ata besojnë se është e mirë për ta.

Ne zbuluam pse çiftet e martuara në Japoni vendosin të flenë veçmas.

Ata kanë orare të ndryshme gjumi.

Gjëja e parë që i bën çiftet japoneze të vendosin të shkojnë në shtrat veç e veç, janë oraret e ndryshëm të punës. Zgjimi i njeriut tuaj të zemrës vetëm sepse ju u kthyet në shtëpi vonë nga puna ose ju duhet të largoheni herët nuk do të rezultojë në pushim me cilësi të mirë për ta. Kjo është arsyeja pse kalimi i natës në një dhomë tjetër ka kuptim. Kjo do t’u japë atyre një gjumë të pashqetësuar dhe më të shëndetshëm.

Foshnjat flenë me nënat e tyre.

Nënat japoneze flenë me fëmijët e tyre dhe kjo konsiderohet shumë e rëndësishme, kështu që babai duhet të vendosë nëse dëshiron të ndajë të njëjtin shtrat ose të shkojë në një dhomë tjetër.

Edhe shkenca ka vërtetuar se bashkëjetesa në gjumë mund të ndihmojë prindërit dhe fëmijët të marrin një gjumë më të qetë. Ndihmon fëmijën të ruajë një temperaturë të qëndrueshme dhe rrahjen e zemrës (e cila është me të vërtetë kritike në foshnjëri) dhe në të njëjtën kohë, ajo zvogëlon mundësinë e sindromës së vdekjes së papritur të foshnjave. Gjithashtu, kjo kontribuon që fëmija të ketë vetëvlerësim më të mirë, të bëhet i pavarur më shpejt dhe të ketë rezultate të shkëlqyeshme në shkollë.

Për ta, të flesh veçmas do të thotë paqe.

Ndërsa shumë çifte që fillojnë të flenë vetëm kur mendojnë se divorci po troket në derën e tyre, japonezët e shohin atë ndryshe. Ata e vlerësojnë shumë gjumin e tyre dhe nuk duan të shqetësohen ndërsa flenë. Kjo do të thotë që ata nuk kanë nevojë dhe nuk u pëlqen të durojnë gërhitës, gjumë të shqetësuar, shkelma, etj. Edhe pse disa nuk kanë mundësinë për të fjetur në dhoma të ndryshme, ata ende dëshirojnë që ata të mund të bëjnë gjumin e bukurisë së tyre.

Çiftet kanë një histori të fjetjes veçmas.

Jastëkët janë të mbushur me pambuk, i cili siguron mbështetje dhe rehati. Në të kaluarën, vetëm ato me madhësi të vetme përdoreshin si shtretër. Kështu që, edhe sikur të dëshironit të përqafoheshit në gjumë me të dashurin tuaj, do të përfundonit midis çarçafëve, në dyshemenë e ftohtë dhe nuk do të ndjeheshit mirë. Sot ka familje që ende e përdorin këtë lloj të shtratit, veçanërisht për shkak se nuk kërkon shumë hapësirë ​​dhe është e thjeshtë për tu ruajtur.