© depositphotos.com

Aroma e parfumeve që zgjedhim të vendosim mund të lërë shumë përshtypje. Por që ajo aromë e fuqishme të zgjasë, duhet të synoni pika specifike dhe të shmangni ato që mund të irritojnë lëkurën tuaj. Edhe nëse i aplikoni në pika të ndryshme nga pikat e pulsit, mund të arrini rezultate të mrekullueshme.

Spërkatni pas gjunjëve.

© Long Truong / unsplash.com

Mund të duket pak e ndërlikuar ta aplikoni në fillim, por spërkatja pas gjunjëve (kur ato ekspozohen) do t’ia vlejë përfundimisht. Është një pikë pulsi atje që do të bëjë mrekulli. Për rezultate edhe më të mira, hidhni parfum menjëherë pasi të keni bërë dush dhe pasi të keni aplikuar locion.

Spërkateni atë midis pjesës së brendshme të kofshëve.

© depositphotos.com

Ndërsa është disi e rrezikshme të spërkatni parfumet nëpër zonat private, prapëseprapë mund ta bëni këtë mes kofshëve të brendshme. Nxehtësia do të nxisë aromën dhe do të zgjasë tërë ditën. Plus, kur përqafoni dikë, nuk do ta lini aromën tuaj mbi ta.

Spërkateni atë kraharor

© ROBYN BECK/AFP/East News

Nëse rrobat tuaja zbulojnë gjoksin, ia vlen të konsideroni të aplikoni pak parfum të lehtë atje. Mund të mos jetë aq i fortë sa është në kyçet e dorës, por do të rezultojë në një aromë delikate.

Spërkateni në stomakun tuaj.

© depositphotos.com

Përfitoni nga veshja e rrobave që zbulojnë barkun tuaj. Përdorimi i parfumit atje do t’ju ndihmojë gjatë gjithë natës, duke ju lënë të nuhatni erë të papërmbajtshme.

Mos e spërkatni në sqetull.

© shutterstock.com

Gjëndrat e djersës së sqetullave do të reagojnë me parfumin që mund të shkaktojë një ndjesi djegieje dhe kruajtje. Përveç kësaj, edhe nëse e hidhni atë atje, nuk do të keni rezultate të mira.

Mos e spërkatni rreth zonës së bikinit.

© A Fish Called Wanda / Metro-Goldwyn-Mayer

Nëse përdorni parfumin tuaj rreth zonës suaj të bikinit, mund të rezultojë në lëkurë të thatë. Përveç kësaj, ato zona mund të acarohen lehtësisht, duke rezultuar në kruajtje dhe inflamacion.

Mos e spërkatni afër syve.

© Karoline Soares / unsplash.com

Shmangni spërkatjen e parfumit në zonat përreth syve tuaj. Alkooli dhe parfumet me bazë etilen mund të bëjnë dëme serioze nëse vijnë në kontakt me njolla shumë të ndjeshme.

Mos e spërkatni në duar.

© shutterstock.com

Ndërsa një nga vendet më të njohura për të hedhur parfum është në dore, ju duhet të shmangni aplikimin e tij në duart tuaja. Nëse bien në kontakt me duart tuaja, parfumet me bazë alkooli mund ta bëjnë lëkurën tuaj të thahet, të shkaktojë plasaritje dhe madje edhe të rrjedhë gjak.