©depositphotos

Të ushtruarit rregullisht është gjëja më e mirë që mund të bëni për shëndetin tuaj, por gjithmonë ekziston diçka që na pengon ta bëjmë këtë. Për shembull, një nga arsyet kryesore që njerëzit braktisin anëtarësimin në palestra, sipas statistikave, është kostoja e lartë.

Ne kemi gjetur disa mënyra të shkëlqyera për të qenë gjithmonë në formë, pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia ose të shpenzoni.

Karrige për zhytje

Zhytjet janë një nga ushtrimet më të rëndësishme për aktivizimin e gjoksit dhe tricepit. Sigurisht, jo të gjithë kanë një mini-palestër në shtëpi, por një karrige ose 2 mund të bëhet një alternativë e mirë. Thjesht aplikoni peshë dhe presion në zonat e duhura për të marrë rezultatet më të mira.

Çanta shpine për ushtrime në peshë trupore

Nëse keni nevojë të bëni disa stërvitje si përkulje ose ulje-ngritje, por të shkoni në palestër dhe të përdorni pajisje speciale nuk është një mundësi, mund të provoni të bëni të njëjtat ushtrime me një ngarkesë të shpinës. Ashensorët e avancuar mund t’i realizojnë këto ushtrime duke mbajtur sende edhe më të rënda.

Muri për ushtrime forcash dhe fleksibiliteti

Nëse doni të forconi këmbët dhe thelbin e trupit tuaj, mund të përdorni çdo mur në shtëpinë tuaj si një mjet stërvitje. Shtytjet, ngritjet e dorës, shtrirjet dhe përmbysjet e yogës mund të kryhen lehtësisht në këtë mënyrë.

Një kolltukë si stol

© depositphotos.com

Kolltuku në shtëpinë tuaj mund të përdoret për më shumë sesa të shikoni televizion. Një mënyrë është të bëni ushtrime si ulje-ngritje, shtrirje të gjata dhe më shumë, duke e përdorur atë në vend të një stoli.

Shkallët për të gjitha ushtrimet kardio

Pajisjet më të përdorura në palestra janë pistat e vrapimit biçikletat për ushtrime kardio, sepse ato janë një themel shumë i rëndësishëm për çdo stërvitje. Sidoqoftë, mos u shqetësoni nëse nuk keni një në shtëpi ose nuk mund të shkoni në palestër – mund të arrini të njëjtin rezultat vetëm duke përdorur shkallët në shtëpinë tuaj, zyrën ose në një vend publik.

Ushtrime ulje-ngritje në vend të shtangës

Press Dumbbell është i njohur të jetë një nga trajnimet më të mira të forcës dhe ushtrimet për ndërtimin masiv për pjesën e sipërme të trupit në palestra. Sidoqoftë, ulje-ngritjet mund të jenë një alternative e shkëlqyeshme dhe mund të bëhen në shtëpi pa ndonjë pajisje palestre.