© shutterstock.com, © shutterstock.com

Nëse kjo na jep një shans për të dëgjuar më mirë fëmijët tanë ose për të marrë ajër të pastër, duke e lënë derën e dhomës së gjumit të hapur ka provuar të mos jetë zgjidhja më e mirë. Ka disa arsye pse duhet ta bëjmë mbylljen e derës natën një zakon, më e rëndësishmja që mund të rrezikojë sigurinë tonë.

Ne gjithmonë dëshirojmë t’ju mbajmë të sigurt dhe kjo është arsyeja pse ne kemi dashur të gjejmë arsyet më të zakonshme që ju nevojiten për të filluar të mbyllni derën e dhomës tuaj të gjumit.

Do të keni një shans më të mirë për të mbijetuar nga një zjarr.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Nëse lini derën tuaj të dhomës së gjumit të hapur kur shkoni për të fjetur dhe ka një zjarr, ai mund të përhapet më shpejt në dhomën tuaj. Një derë e mbyllur do t’ju japë më shumë kohë për të vepruar dhe shpëtuar veten nga zjarri. Do të mbajë temperaturën në dhomë deri në 37 ° C. Përveç kësaj, tymi toksik nuk do të përhapet aq lehtë.

Ajo bllokon zhurmat dhe do t’ju japë një gjumë më të thellë

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Nëse jetoni në një mjedis të zhurmshëm dhe keni një gjumë të lehtë, me siguri e keni të vështirë të bini në gjumë. Pra, kjo do të thotë që mbyllja e derës është një zgjedhje e shkëlqyeshme, edhe nëse nuk jeni mësuar me të. Plus një derë e mbyllur do të mbajë larg zhurmave nga shokët e dhomës që janë bufat e natës.

Kjo rrit shanset tuaja për të reaguar më shpejt në rast të vjedhjeve.

Një derë e mbyllur ose, edhe më mirë, e kyçur e dhomës së gjumit mund t’ju japë një mundësi për të vepruar nëse dëgjoni se dikush është futur në shtëpinë tuaj ose është gati duke hyrë. Kjo gjithashtu do t’ju lejojë të qëndroni më të sigurt ndërsa prisni që policia të arrijë dhe t’ju shpëtojë.

Sipas Feng Shui, një derë e mbyllur mban energji pozitive brenda.

Një nga parimet e Feng Shui në lidhje me dhomat e gjumit është të shmangni gjumin me një derë të hapur. Kjo për shkak se e gjithë energjia pozitive në dhomë mund të largohet. Ajo hap dhomën tuaj në Chi-Negativ. Mbyllja e saj do ta parandalojë këtë dhe do t’ju japë një ndjenjë të sigurisë dhe do të keni gjithashtu një mendje më të qetë.