Thursday, March 23, 2023
BallinaShtëpia Ime10 Gabime të Përditshme që Bëni sa Herë Pastroni Shtëpinë

10 Gabime të Përditshme që Bëni sa Herë Pastroni Shtëpinë

Pastrimi i shtëpisë mund të jetë një nga proceset më të lodhshme kur organizoni hapësirën personale.

Por ia vlen gjithmonë kur rezultati është një vend shumë më i pastër dhe më i rregullt për jetën e përditshme. Megjithatë, kjo kohë nuk është e përjashtuar nga gabimet e zakonshme gjatë pastrimit.

Rregulloni shtratin sapo të zgjoheni

Edhe pse rregullimi i shtratit sapo fillon dita është një mundësi e mirë për të hequr qafe shpejt këtë detyrë, kjo praktikë rezulton të jetë jo plotësisht e dobishme për dhomën. Kjo ndodh sepse marimangat e pluhurit, të cilat lulëzojnë në hapësira me lagështi, përhapen më shpejt nëse shtrati rregullohet sapo dilni prej tij.

Ekspertët rekomandojnë të prisni të paktën një orë, nëse nuk dëshironi të kaloni gjithë ditën duke parë vendin tuaj të pushimit, çrregullt.

Kombinoni produktet e pastrimit

© Ivantsov / Depositphotos

Kombinimi i produkteve mund të jetë joshëse nëse kërkoni rezultate të menjëhershme kur pastroni shtëpinë. Megjithatë, përzierja e tyre mund të jetë shumë e rrezikshme për shkak të kimikateve që përmbajnë.

Përzierjet më të rrezikshme përfshijnë pastruesin dhe zbardhuesin e tualetit, sodë buke dhe uthull, dhe/ose zbardhues dhe amoniak.

Pastroni xhamin në ditët me diell

© Voyagerix / Depositphotos

Pastrimi i xhamit të dritares është një hap i rëndësishëm për ta mbajtur shtëpinë tuaj në gjendje të mirë. Edhe pse është e zakonshme ta bësh atë në një ditë me diell, nuk rekomandohet, pasi nxehtësia do të bëjë që xhami të thahet shumë shpejt dhe të lërë njolla që prishin të gjithë punën.

Përdorimi i solucioneve për heqjen e njollave të veshjeve në qilima

© AndreyPopov / Depositphotos

Një qilim i njollosur në mënyrë groteske mund të jetë shumë zhgënjyes për shkak të mënyrës se si këto vende priren të ndoten. Sado joshëse që mund të jetë, nuk rekomandohet përdorimi i një pastruesi të njollave kur përpiqeni të hiqni papastërtitë, pasi nëse aplikohet gabimisht, mund ta përkeqësojë njollën në vend që ta heqë atë.

Përdorni fshirje dezinfektuese përpara se të pastroni papastërtitë

© olinchuk / Depositphotos, © contact@vladispas.ro / Depositphotos

Dezinfektimi është një hap shumë i rëndësishëm kur bëhet fjalë për pastrimin, pasi parandalon përhapjen e mikrobeve dhe baktereve. Rekomandohet që para dezinfektimit të pastrohet vendi, pasi papastërtitë dhe papastërtitë e grumbulluara mund të vështirësojnë punën e produktit.

Kapërceni disa hapësira

© ambrozinio / Depositphotos, © Smart_Blonde / Depositphotos

Pastrimi mund të zgjasë shumë, kështu që ndonjëherë—për shkak të lodhjes ose nxitimit për të përfunduar sa më shpejt që të jetë e mundur—mund të lëmë pas dore disa vende ose hapësira të vogla. Është e rëndësishme të siguroheni që të mos i lini këto qoshe pa mbikëqyrje, pasi ato mund të çojnë në aroma të çuditshme ose grumbullim pluhuri edhe pasi të keni kryer higjienën.

Ç’pluhuroni mobiljet me një leckë të thatë

© photographee.eu / Depositphotos

Kur sipërfaqet mbledhin pluhur, është normale të mendosh se një leckë e thatë është zgjidhja e shpejtë kur pastrohet. Megjithatë, përdorimi i tij mund të jetë joproduktiv pasi përhap pluhur dhe mund të shkaktojë gërvishtje ose shenja në sipërfaqen e mobiljeve.

Lënia e enëlarëses të mbingarkuar

© ondacaracola / Depositphotos, © dimarik / Depositphotos

Lavastovilja është një pajisje shumë e dobishme për të mbajtur kuzhinën në rregull. Megjithatë, mbingarkesa e tij nuk është një ide e mirë, pasi parandalon që enët të pastrohen plotësisht dhe mund të shkaktojë konsumim shtesë duke shkaktuar dy herë tharjen e të njëjtit artikull. Përveç kësaj, ekziston rreziku i shkaktimit të rrjedhjeve.

Neglizhimi i lodrave të banjës

© Garsya / Depositphotos

Lodrat e banjës janë shumë të zakonshme në fëmijëri për ta bërë aventurë momentin e pastrimit. Megjithatë, një gabim i zakonshëm është lënia e tyre pa tharje ose dezinfektim, gjë që mund t’i bëjë ato një terren mbarështues për papastërtitë dhe mikrobet.

Mospastrimi i furçës së tualetit

Furça e tualetit është jetike në pastërtinë dhe higjienën e banjës. Si i tillë, është jashtëzakonisht e rëndësishme ta lani atë pas çdo përdorimi dhe ta dezinfektoni të paktën një herë në muaj për të parandaluar përhapjen e papastërtive dhe mikrobeve.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments