Thursday, February 2, 2023
BallinaLifestyle12 Metoda që i Përdorin Dyqanet e Veshjeve për të Shitur më...

12 Metoda që i Përdorin Dyqanet e Veshjeve për të Shitur më Shumë

Punonjësit e shitjes me pakicë zotërojnë aftësi të caktuara që mund t’i bëjnë klientët të shpenzojnë më shumë para në një dyqan pa e kuptuar fare. Por këto truke pushojnë së funksionuari sapo blerësit i mësojnë ato.

Pra, ne do të donim t’ju tregojmë për disa truke marketingu që përdorin shpesh dyqanet me pakicë dhe ia vlen t’i mbani parasysh kur të bëni pazar herën tjetër.

Seksionet e pastrimit janë të çrregullta për një arsye.

©/ igor_d

Asistentët e shitjeve e lënë zonën e mallrave me zbritje të çrregullt për një arsye. Në këtë mënyrë, klientët do të dëshirojnë t’u kthehen ekspozimeve të rregullta dhe të organizuara të koleksioneve të reja, të cilat artikuj janë më të shtrenjtë, natyrisht.

Nuk ka gjasa të gjeni veshje të markave të famshme në dyqane.

© Timothy Paule II / Pexels

Në teori, dyqanet e shitjeve duken të jenë një shpikje e shkëlqyer, sepse besohet se atje mund të gjeni mallra të markave të famshme me një çmim të zbritur. Fatkeqësisht, kjo nuk është saktësisht mënyra se si ndodh. Në shumicën e rasteve, dyqanet outlet funksionojnë si markat e tyre të veçanta. Zakonisht, ata shesin mallra që janë prodhuar posaçërisht për ta, dhe kjo do të thotë se tashmë janë mjaft të lira.

Pra, çmimet e kryqëzuara në etiketa janë vetëm një truk marketingu, sepse rrobat në raftet e dyqaneve janë shpesh të cilësisë më të ulët.

Është më mirë të telefononi shërbimin ndaj klientit në vend që të ankoheni te një menaxher dyqani.

Një menaxher dyqani nuk ka gjithmonë autoritet të mjaftueshëm për të përmbushur disa nga kërkesat tuaja. Nëse keni probleme me një filial të markës, është më mirë të telefononi shërbimin ndaj klientit. Përfaqësuesi i tyre do të dëgjojë ankesat tuaja dhe do t’i japë leje menaxherit të dyqanit që t’ju lejojë ta ktheni artikullin, për shembull, nëse është i dëmtuar.

Në shumicën e rasteve, kompanitë i përmbahen rregullit që klienti ka gjithmonë të drejtë. Pra, ka më shumë gjasa të kënaqeni ankesën tuaj nëse telefononi shërbimin ndaj klientit.

Dyqanet butike kanë çmimi më të larta.

© Roman Pohorecki / Pexels

Çmimi real i shumicës së artikujve të veshjeve që shiten në këto dyqane është shumë më i ulët. Shifrat mund të shkojnë deri në 350% për veshje, veçanërisht xhinse, dhe madje 500% për këpucë. Dhe markup-et në dyqanet butike të vendosura në zona me trafik të lartë janë zakonisht shumë më të larta se ato në qendrat tregtare.

Është më mirë të lani rrobat e reja përpara se t’i vishni ato.

© Sarah Chai / Pexels

Punonjësit e shitjes me pakicë pranojnë se kushtet e ruajtjes në dyqane nuk janë aspak ideale. Para se të gjejnë vendin e tyre në rafte, veshjet mund të ruhen në rafte ose në kuti. Pas kësaj, njerëz të ndryshëm do t’i kenë provuar ato dhe rrobat mund të bien në një dysheme të ndotur ose të lagur. Konsulentët e shitjeve me pakicë rekomandojnë që gjithmonë t’i lani artikujt e sapo blerë përpara se t’i vishni.

Punonjësit e tyre thonë sinqerisht se nuk i lajnë rrobat para se t’i nxjerrin në katin e shitjeve, sepse do të ishte shumë e shtrenjtë për ta bërë këtë.

Asistentëve të shitjeve u kërkohet të shesin nga menaxhmenti i tyre.

© Krakenimages.com / Shutterstock.com

Nuk duhet të ndiheni keq për asistentët e shitjeve që po i largojnë produktet e tjera nga ato që keni zgjedhur tashmë. Fakti është se kjo është përgjegjësia e tyre e punës dhe nëse nuk e bëjnë këtë, do të kenë një shënim të keq.

Ndonjëherë, asistentët e shitjeve duhet të rekomandojnë mallra të caktuara. Kjo është arsyeja pse, kur dëgjoni fjalët, “Të duket e mrekullueshme!” nga një asistent shitjesh, duhet të mendoni dy herë nëse ju nevojitet vërtet ky artikull.

Asistentët e shitjeve snobe mund t’ju imponojnë të blini më shumë.

© Krakenimages.com / Shutterstock.com

Sipas një studimi, klientët kanë më shumë gjasa të bëjnë një blerje nëse ndihmohen nga një shitëse snobe. Megjithatë, kjo është e vërtetë vetëm për dyqanet me pakicë luksoze.

Kur vizitojnë këto dyqane, klientët janë të gatshëm të blejnë diçka vërtet të shtrenjtë. Dhe nëse, “Ju nuk mund ta përballoni këtë” është shkruar në fytyrën e asistentit të shitjes, vlera e artikullit të zgjedhur rritet në mendjen e klientit. Si rezultat, ata janë të lumtur të bëjnë blerjen.

Nuk ka gjasa të gjeni artikuj nga një katalog në internet në dyqan.

© cottonbro / Pexels

Blerjet online dhe ato offline janë 2 gjëra të ndryshme. Shumë shpesh, lista e artikujve të shfaqur në faqen e internetit të kompanisë nuk korrespondon me listën e disponueshme në dyqane.

Pra, nëse doni të kurseni në tarifat e transportit dhe të blini artikullin që ju pëlqen në një dyqan, mund të përfundoni duke u zhgënjyer sepse ky artikull do të jetë i mbaruar.

Dyqanet gjurmojnë kthimet tuaja.

©flowertiare

Një punonjëse e magazinës pranon rroba duke përdorur skanerin e barkodit duke lexuar një barkod nga çmimi i bluzës femërore dhe shton në databazën e kompjuterit.
Dyqanet me pakicë ndjekin blerjet dhe kthimet e bëra nga të gjithë klientët e tyre. Nëse një person i kthen blerjet e tij shumë shpesh, ai mund të ndalohet nga dyqani për shkak të aktivitetit mashtrues.

Artikujt e shfaqur në tavolina të sheshta kanë më shumë gjasa të blihen.

© johnkwan

Në shumë dyqane, veshjet dhe këpucët shfaqen në tavolina të sheshta. Kjo është bërë për të lejuar klientin të vendosë gjërat e tij dhe të prekë një artikull me të dyja duart. Fakti është se prekja e artikujve është një faktor kyç për të bërë lëvizjen nga mendimi në blerje. Pra, ndryshe nga sendet që varen në raftet, ato që vendosen në tavolina kanë më shumë gjasa të shiten shpejt.

Ju mund të merrni një zbritje për rrobat me defekte.

© mentatdgt / Pexels

Ia vlen të ekzaminoni me kujdes një artikull që dëshironi të blini përpara se ta çoni në arkë. Nëse ka komponentë që nuk janë në vendin e duhur ose të grisura që nuk duhet të jenë aty, është mirë t’ia tregoni ato një asistenti të shitjes. Shumë pak njerëz e dinë që ju mund të merrni një zbritje prej 15-20% në këtë mënyrë. Kjo mund të zgjasë disa minuta, por ju do të kurseni disa para.

Mënyra se si duket një etiketë çmimi luan një rol të madh.

©yacobchuk1

Shumë faktorë mund të ndikojnë në dëshirën e një klienti për të bërë një blerje, duke përfshirë etiketat e çmimeve. Zakonisht, çmimi i artikujve më të shtrenjtë shkruhet pa presje ndarëse. Në këtë mënyrë, numri duket më i shkurtër dhe jo aq frikësues për një klient nga pikëpamja psikologjike.

© Pixel-Shot / Shutterstock.com

Punonjësit e shitjes me pakicë që janë të vetëdijshëm për këtë truk do të shkruajnë “1500” në një çmim, jo ​​”1,500″. Numrat me presje konsiderohen nga klientët si më të shtrenjtë. Pra, ata kanë më shumë gjasa të lihen mënjanë sesa një artikull që nuk ka presje në çmimin e tij.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments