Thursday, February 2, 2023
BallinaKuriozitete9 Gjëra që t'i Kuptoni më Mirë Njerëzit

9 Gjëra që t’i Kuptoni më Mirë Njerëzit

Pavarësisht idesë se është më e lehtë të gënjesh nëse nuk e sheh personin që dëshiron të mashtrosh, 79% e gënjeshtrave thuhen ballë për ballë. Në 51% të rasteve, ne gënjejmë miqtë tanë dhe në 21% – familjen tonë.

Ka disa gjëra të tjera që ndoshta nuk i keni ditur për veten dhe artin e gënjeshtrës. Lexoni për të zbuluar.

Të vegjlit fillojnë të gënjejnë që në moshën 2 vjeçare.

Nëse keni menduar se fëmijët e vegjël janë shumë të vegjël për të gënjyer, studiuesit kanë disa lajme për ju. Ata raportuan se fëmijët fillojnë ta bëjnë atë që në moshën 2 vjeçare. Eksperimenti tregoi se gënjeshtra thuhej nga:

  • 25% e 2-vjeçarëve
  • 50% e 3-vjeçarëve
  • 80% e 4-vjeçarëve

Mos i gjykoni. Është një pjesë e përmirësimit të sistemit të tyre njohës dhe është normale.Vetëm mos harroni të inkurajoni ndershmërinë tek ata.

Kur gënjejmë, bebëzat tona zgjerohen

©© natalliajolliet / Depositphotos

Shumë njerëz mendojnë se duke parë në sytë e dikujt, mund të kuptoni nëse ai po thotë të vërtetën. Një studim tjetër tregoi se zgjerimi i bebëzës mund të sinjalizojë mashtrim. Sistemi ynë nervor rregullon madhësinë e bebës së syrit dhe kur bebëzat zgjerohen, kjo do të thotë se kërkesa njohëse rritet dhe gënjeshtarët zakonisht e përjetojnë këtë kërkesë.

Nuk ka asnjë detektor gënjeshtre që funksionon në të vërtetë

© LENblR / Depositphotos

Avokatët pretendojnë se testet poligrafike janë midis 80% dhe 90% të sakta. Në fakt, Këshilli Kombëtar i Kërkimeve nuk gjeti asnjë provë të efektivitetit të tyre. U tregua se kjo teknikë e pyetjeve nuk është ideale.

“Serumi i së vërtetës” nuk ndalet së gënjyeri

© ValeryBrozhinsky / Depositphotos

Po, një person që ka përdorur një “serum të së vërtetës” mund të krijojë fakte të vërteta. Është gjithashtu e rëndësishme të dini se fjalët e tyre mund të jenë po aq lehtësisht imagjinata e tyre në punë, dhe për shkak të kësaj, është shumë e vështirë të tregohet nëse fjalët janë të vërteta apo të rreme.

Gënjeshtarët shpesh i rrotullojnë buzët së bashku

Rrotullimi i buzëve prapa, në mënyrë që ato pothuajse të zhduken, mund të jetë një shenjë mashtrimi. Gjithashtu, gënjeshtarët kanë më shumë gjasa të buzëqeshin ndërsa duken të detyruar ose të tensionuar duke shtypur buzët së bashku.

Ju ndoshta gënjeni 11 herë në javë mesatarisht

© Hannamariah / Depositphotos

Shkencëtarët zbuluan se ne mund të gënjejmë mesatarisht 11 herë në javë. Për më tepër, ata gjetën një lidhje midis njerëzve që gënjejnë më pak dhe atyre që janë më të shëndetshëm në krahasim me grupin që nuk gënjejnë.

Gënjeshtarët mund të fillojnë të besojnë gënjeshtrat e tyre

© Syda_Productions / Depositphotos

Ata që gënjejnë vazhdimisht mund të fillojnë të besojnë se ky është realitet. Ekspertët thonë se vetë-mashtrimi është në fakt shumë i zakonshëm, sepse kështu mund t’i bindim të tjerët dhe të mbrojmë imazhin tonë për veten.

Ekstrovertët priren të gënjejnë më shumë

© pixologic / Depositphotos

Gënjeshtra është një tipar i zakonshëm në shoqëri dhe mund të jetë pjesë e personalitetit të dikujt. Studiuesit thonë se njerëzit që janë ekstrovertë inteligjentë dhe ata që nuk janë shumë të këndshëm, kanë më shumë gjasa të gënjejnë. Gjithashtu, inteligjenca luan një rol. Gënjeshtra thjesht përmirëson aktivitetin e trurit.

Njerëzit janë më të mirë në zbulimin e gënjeshtrave nëse gënjeshtari mban vello për fytyrën

© szefei / Depositphotos.com

U vu re nga gjyqtarët se mbulesat e fytyrës nuk ndërhyjnë në zbulimin e mashtrimit. Është pothuajse e kundërta. Gënjeshtra është më e lehtë për t’u njohur kur nuk e shihni të gjithë fytyrën e dikujt.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments