Sunday, December 4, 2022
BallinaKuriozitete9 Tipare të Fytyrës që Thonë Shumë për Tipin Tënd

9 Tipare të Fytyrës që Thonë Shumë për Tipin Tënd

Bukuria dhe inteligjenca nuk kanë lidhje. Por disa njerëz pa e kuptuar mund të ndikohen nga “efekti halo”, një prirje për t’u dhënë njerëzve me pamje të bukur edhe virtyte pozitive, si të qenit më të zgjuar ose më të këndshëm.

Sidoqoftë, pamja e ka ndonjë kuptim për sa i përket personalitetit – është e gjitha në fytyrë, duke folur morfologjikisht.

Ne vumë syzet, përveshëm mëngët dhe bëmë disa kërkime për të zbuluar se çfarë thonë fytyrat tona për ne.

Fytyra e gjerë

Testosteroni dhe estrogjeni kanë një rol si në sjellje ashtu edhe në atë se si duken fytyrat tona. Testosteroni i lartë lidhet me kockat më të forta të nofullës, dhe estrogjeni i lartë me ballin më të butë, buzët më të harlisura dhe konturet më të buta dhe më të rrumbullakëta. Tek gratë, këto tipare përgjithësisht lidhen me vlerësime më të larta të feminitetit, atraktivitetit dhe shëndetit, dhe ato zbulojnë fertilitet më të lartë.

Mollëzat më të gjera janë gjithashtu të lidhura me testosteronin shtesë. Ky konsiderohet një tregues i agresionit më të lartë dhe gjithashtu i bujarisë. Meshkujt me këtë tipar të fytyrës shihen si më të sigurt dhe ata e ndjejnë veten kështu.

Fytyrë e rrumbullakët

Femrat me fytyrë të rrumbullakët janë më bujare. Një fytyrë në formë të rrumbullakët është shpesh një shenjë e një personi të sjellshëm, vetëmohues dhe të kujdesshëm. Njerëzit me këtë tipar mund të jenë miq të vërtetë. Megjithatë, ata gjithashtu mund të japin shumë nga vetja dhe t’i vënë nevojat e njerëzve të tjerë para të tyret, duke lënë pas dore mirëqenien e tyre.

Këto lloje fytyrash perceptohen si më të pafajshme dhe, për shkak të kësaj, më të besueshme. Forma e rrumbullakët e kokës së një personi mund të jetë gjithashtu një tregues i problemeve të mundshme me apnenë e gjumit. Në fakt, njerëzit me këtë karakteristikë mund të priren të gërhijnë më shumë.

Forma ovale e fytyrës

Nëse fytyra duket e gjatë dhe mollëzat më të gjera se nofulla, forma e fytyrës është ovale. Njerëzit me këtë formë fytyre ndoshta perceptohen nga të tjerët si më ekstrovertë dhe miqësorë. Kjo nuk do të thotë që njerëzit me fytyra ovale janë natyrshëm flutura sociale. Por ata priren të jenë më miqësorë dhe të gjejnë lehtësi me fjalët, duke ditur se si t’i përdorin ato për t’i bërë të tjerët të ndihen të mirëpritur dhe rehat.

Fytyrë në formë zemre

Një fytyrë në formë zemre karakterizohet nga një ballë e madhe dhe një mjekër më e vogël, si një trekëndësh i përmbysur. Thuhet se janë vetë-analizues dhe me mendje të fortë. Njerëzit me këtë formë fytyre priren të kenë forcë të jashtëzakonshme të brendshme dhe janë mjaft kokëfortë. Ata kanë shumë energji, fuqi të brendshme dhe intuitë të fortë, duke ditur se kur duhet të veprojnë për të arritur objektivat e tyre.

Ata janë gjithashtu shumë krijues dhe të dashur, por gjithashtu mund të jenë emocionalisht të paqëndrueshëm dhe të pavendosur. Njerëzit me këtë formë fytyre mund të jenë shumë të ngrohtë dhe lehtësisht i bëjnë njerëzit e tjerë të ndihen të veçantë, pasi u pëlqen të shprehen nga jashtë. Ata e duan pasionin që vjen me të rënë në dashuri, por mund të mos qëndrojnë kur gjërat zgjidhen ose bëhen më të zakonshme.

Forma e fytyrës me diamant

Ky lloj fytyre është më i gjerë në mes dhe i drejtuar drejt ballit dhe mjekrës. Njerëzit me këtë formë fytyre thuhet se kënaqen duke qenë nën kontroll. Duke dashur dhe synuar perfeksionin, ata janë të orientuar drejt detajeve dhe prodhojnë punë cilësore. Të mprehta si diamante dhe shumë të sakta me fjalë, mund të priteni nëse kaloni në mënyrë të gabuar.

Në shumë vende, kjo formë fytyre konsiderohet mesatare në pamje. Kjo mund të jetë një gjë e mirë, pasi njerëzit, në përgjithësi, priren t’i konsiderojnë fytyrat me pamje mesatare më të besueshme se ato me karakteristika të veçanta ose unike.

Forma drejtkëndore e fytyrës

Kjo formë fytyre karakterizohet nga një vijë e gjerë flokësh dhe nofulla. Njerëzit me një lloj fytyre më të gjerë kanë shumë energji natyrore dhe qëndrueshmëri të lartë. Ata gjithashtu priren të marrin përsipër projekte të mëdha dhe kanë një mendje të fortë dhe analitike. Të aftë për të qëndruar të qetë dhe të përqendruar, edhe në mjedise me stres të lartë, ata mund të jenë liderë të lindur nga natyra.

Mendimtarë dhe planifikues të mirë, ata janë të prirur t’i përmbahen logjikës dhe të mos flasin për ndjenjat e tyre. Burrat me këtë formë fytyre priren të ndihen “më të fuqishëm”, por në fakt perceptohen si “më pak të besueshëm”.

Fytyrë bebe

Tiparet e “fytyrës së foshnjës” mund të ngatërrohen me fytyrën e rrumbullakët, por këtu përfshin detaje specifike, si sytë e mëdhenj dhe një hundë dhe mjekër e vogël. Njerëzit me këto tipare mund të perceptohen si më naivë, më pak dominues apo edhe të nënshtruar. Por në fakt ata janë të ndershëm, të ngrohtë dhe të sjellshëm. Gratë me këto tipare, në kultura të ndryshme anembanë globit, konsiderohen si lloji më tërheqës nga të gjithë.

Në përgjithësi, burrat me fytyrë foshnja priren të jenë më të arsimuar dhe më të sigurt dhe janë më të prirur të jenë armiqësor.

Vijat e lëkurës

Vijat në fytyrë gjithashtu mund të thonë shumë. Njerëzit që kanë një vijë diellore dhe të përcaktuar në qendër të ballit kanë vitalitet të lartë dhe priren të jenë ambicioze dhe aventureske. “Këmbët e sorrës”, vijat në cepat e syve, janë një sinjal i gëzueshëm. Megjithatë, nëse ato janë shumë të thella, ato mund të lidhen me tension ose vendimmarrje të vështirë. Në përgjithësi, ato tregojnë vëmendje ndaj detajeve.

Linjat glabellar, ose “vijat e vrenjtura” mund të aludojnë ose për kokëfortësi ose stres, pasi ato përforcohen nga tkurrja si një reagim negativ. Dhe linjat e të qeshurit rreth gojës mund të thonë diçka për shëndetin dhe forcën e jetës. Shpesh, ata përfaqësojnë optimizmin dhe dikë që njerëzit kënaqen duke u qenë pranë.

Tiparet sociale

Tek meshkujt, të qenit i këndshëm dhe i ndërgjegjshëm lidhej edhe me karakteristikat e fytyrës. Pajtueshmëri më e lartë u përshkrua në vetullat më të larta, duke u dukur “të ngritura lart”, së bashku me sytë e hapur gjerësisht dhe vetullat më të gjata anash të zgjatura. Nivelet më të ulëta të pëlqimit u shoqëruan me të kundërtën, me nofullën dhe vetullat që dukeshin disi të zhytura, së bashku me një buzë të sipërme “tërheqëse” dhe tension të dukshëm rreth gojës dhe nofullës.

Në fakt, tiparet introverte zbulojnë modelin e saktë të kundërt të atyre ekstroverteve, ku zona e hundës madje duket se shtyp fytyrën, së bashku me një tip mjekërre recesive.

Tek gratë, ekstraversioni u zbulua se kishte një korrelacion me strukturat e fytyrës që tregojnë një hundë dhe buzë të zgjatura, së bashku me muskujt masetër (muskujt e nofullës që përdoren në përtypje) që janë të përcaktuar mirë. Dhe pavarësisht nga gjinia, fytyrat mashkullore me nofulla të dallueshme konsiderohen përgjithësisht mbizotëruese, po aq sa balli i madh dhe hundët e spikatura lexohen si tipare kompetence.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments